Wandel mee door de Arenawijk en deel je ideeën voor de publieke ruimte

De stad en Woonhaven Antwerpen maken samen een plan voor de toekomst van de Arenawijk. Het wordt een groene, autoluwe buurt met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. De gebouwen van architect Renaat Braem worden deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van private en sociale woningen en een sporthal, een basisschool en een Huis van het Kind.

Ook de volledige publieke ruimte wordt heraangelegd: de paden, doorsteken, parkeerplekken, de groene open ruimte, speelelementen, … En daarover gaan we graag in gesprek met jou, tijdens een wandeling door de Arenawijk. Je kan op zaterdag 29 mei tussen 10 en 16 uur je ideeën en wensen voor de publieke ruimte in de Arenawijk delen met het ontwerpteam.

Hoe kan je deelnemen?

Omwille van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt en moet je je vooraf inschrijven voor een tijdslot. We wandelen in groepjes van maximaal 10 personen. De wandeling zal maximaal anderhalf uur duren. Je kan je inschrijven tot en met woensdag 26 mei op de website van Antwerpen Morgen.

Gerelateerd

Gebouwen van architect Renaat Braem in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Kom naar het infomoment over de toekomstplannen voor de Arenawijk

Op dinsdag 20 april organiseren we tussen 20 en 21.30 uur een infomoment over de toekomst van de Arenawijk in Deurne-Zuid. Schrijf je zeker vooraf in.

Gebouwen van architect Renaat Braem in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Ontwerpteam geselecteerd voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Het team CLUSTER – BULK architecten – KARUUR architecten – WIT architecten is geselecteerd als het ontwerpteam voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne. Vanaf maart starten stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen, samen met district Deurne, het participatietraject met de buurt op.

Een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Project

Arenawijk

Stadsontwikkeling, Wonen

In dit bijzonder stuk stad vind je het uitzonderlijke patrimonium van de Antwerpse architect Renaat Braem en veel open groene ruimte. Enkele gebouwen worden na renovatie omgevormd tot private woningen. Er komen nieuwe sociale woningen, een sporthal, basisschool en Huis van het Kind.