Prijs Publieke Ruimte - nominatie Scheldekaaien

De vernieuwde Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries en Zuid zijn genomineerd voor de prestigieuze Prijs Publieke Ruimte 2020. Bovendien maakt het project ook nog eens kans op de Publieksprijs. Vanaf vandaag tot en met 16 maart, 12 uur,  kan iedereen stemmen op dit project via www.congrespubliekeruimte.info/publieksprijs/

Met deze prijs moedigt Infopunt Publieke Ruimte opdrachtgevers aan om werk te maken van kwalitatieve en duurzame publieke ruimten en aangename leefomgevingen. De uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte 2020 en de Publieksprijs Publieke Ruimte 2020 vindt plaats op 17 maart tijdens het Congres en Forum Publieke Ruimte in het ICC, Gent.

 

Gerelateerd

Luchtbeeld Nieuw Zuid © Triple Living
Project

Nieuw Zuid

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Nieuw Zuid is een van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien. Het stadsproject voorziet in de aanleg van een park aan de Schelde ter hoogte van de Ledeganckkaai. 

Scheldekaaien ©Filip Dujardin
Project

Scheldekaaien

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Scheldekaaien zijn een strook van 6,7 kilometer van het Droogdokkeneiland in het noorden tot Blue Gate Antwerp in het zuiden. De volgende jaren veranderen ze grondig van uitzicht.

De wandeldijk na realisatie ©Frederik Beyens
Project

Sint-Andries en Zuid

Openbaar domein, Publieke gebouwen, Stadsontwikkeling

Sint-Andries en Zuid is een van de zeven deelgebieden van de Scheldekaaien. Het stadsproject voorziet in de heraanleg van het openbaar domein tussen de Sint-Jansvliet en de Namenstraat.