Nieuwe fietshelling geopend aan Parkbrug op Eilandje

Vandaag is de fietshelling aan de Parkbrug geopend. De fietshelling op het Eilandje ligt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. Ze biedt een alternatief voor de lift en de trap met VeloComfort-systeem, die allebei behouden blijven.

De Parkbrug is sinds juli 2016 een verkeersveilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Park Spoor Noord en het Eilandje. Ze overspant de Italiëlei ter hoogte van de Noorderplaats.

Het ontwerp van de fietshelling is, net zoals dat van de Parkbrug, van Ney & Partners. De lusvormige helling is 140 meter lang en is uitgevoerd in een witte, lichte staalstructuur om het gewicht op de bestaande structuur te beperken. De fietshelling ligt parallel aan de gevels van de bestaande gebouwen. De start ervan is voldoende breed gemaakt om de toegang vanuit verschillende richtingen mogelijk te maken. Het fietspad is voorzien in gietasfalt en is verlicht.

Gerelateerd

Plaatsing brugelement fietshelling Parkbrug
Nieuws

Start plaatsing brugelementen fietshelling Parkbrug

publieke ruimte , Eilandje

Vanaf vandaag worden de verschillende brugelementen van de fietshelling aan de Parkbrug naar hun definitieve locatie in Antwerpen gebracht. De ingebruikname van de fietshelling is gepland voor mei 2021.

Nieuwe fietshelling Parkbrug © Ney & Partners
Nieuws

Definitief ontwerp fietshelling Parkbrug zijde Eilandje

Het definitieve ontwerp van de fietshelling van de Parkbrug, zijde Eilandje, is goedgekeurd. De fietshelling komt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. Ze wordt 140 meter lang en krijgt een lusvormig ontwerp in een lichte staalstructuur.

Parkbrug © Jonathan Ramael
Project

Parkbrug

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Vlot te voet of met de fiets van Park Spoor Noord naar het Eilandje en omgekeerd.