Inspraak voor jeugd over ontwerp Scheldekaaien tussen Zuiderterras en Noorderterras

De Scheldekaaien zijn volop in ontwikkeling. De kaaien zijn altijd een plek geweest van mensen en goederen, van handel en overslag, van economische kracht en van een stad die zich door de geschiedenis heen in verschillende gedaanten aan de Schelde heeft getoond. Om dat te behouden voor de toekomst zijn vernieuwingen en verbeteringen nodig.

In mei 2019 vond Driewerf Hoera! plaats, een reeks inspraakmomenten voor het brede publiek. Nu organiseren we samen met de stad ook inspraak voor jeugd. Om het centrale deel van de Scheldekaaien, tussen Zuiderterras en Noorderterras, leuker en aangenamer te maken voor iedereen luisteren we graag naar jullie ideeën. De bevraging loopt van 27 augustus tot en met 30 september 2019 op oor.antwerpen.be/scheldekaaien.

Daarna verwerkt de stedelijke jeugddienst alle meningen tot een inspraakdossier.

Eindverslag Driewerf Hoera!

Je kan het eindverslag van Driewerf Hoera!, de reeks inspraakmomenten voor het brede publiek, al lezen. Daarin lees je alles over de gesprekken die het ontwerpteam had met buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Gerelateerd

Het Sint-Annaveer en het ponton aan het Steenplein © Gianni Camilleri
Nieuws

Driewerf Hoera! Denk mee na over het ontwerp van de Scheldekaaien tussen Zuiderterras en Noorderterras

Van vrijdag 3 tot en met zondag 12 mei vindt Driewerf Hoera! plaats, een reeks participatiemomenten over het ontwerp van het centrale deel van de Scheldekaaien, van Zuiderterras tot Noorderterras. Iedereen is welkom om mee na te denken over de toekomst van dat stukje Scheldekaaien.

Het Sint-Annaveer en het ponton aan het Steenplein © Gianni Camilleri
Project

Schipperskwartier en Centrum

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Schipperskwartier en Centrum maakt deel uit van de Scheldekaaien en wordt in een nieuw kleedje gestoken.

Scheldekaaien ©Filip Dujardin
Project

Scheldekaaien

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Scheldekaaien zijn een strook van 6,7 kilometer van het Droogdokkeneiland in het noorden tot Blue Gate Antwerp in het zuiden. De volgende jaren veranderen ze grondig van uitzicht.