Infomoment op 22/6 over het ruimtelijk uitvoeringsplan Friendshipsite

De stad wil de Friendshipsite herontwikkelen tot één samenhangend en levendig stadsdeel. Om die plannen om te zetten in praktijk, maakt de stad eerst een ruimtelijk uitvoeringsplan op.

Een ruimtelijk uitvoeringsplan of RUP is een juridisch document dat in concrete richtlijnen zegt wat er wel en niet kan in een afgebakend gebied. In dit geval gaat het om een plangebied op het Eilandje. De Friendshipsite ligt op de spil van drie wijken met een eigen identiteit: de Oude Dokken, de Montevideowijk en de Cadixwijk. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Londen-Amsterdamstraat, in het oosten door de Bataviastraat, in het zuiden door de Sint-Laureiskaai en in het westen door de Rijnkaai.

Het RUP bepaalt dus waar en hoe er in de toekomst gebouwd en verbouwd mag worden, maar ook waar ruimte is voor groen en recreatie. Alle toekomstige ontwikkelingen moeten passen binnen de voorwaarden van dit plan. In de nieuwsbrief onderaan deze pagina lees je meer over het RUP en het openbaar onderzoek.

Tijdens het digitale infomoment op dinsdag 22 juni om 19.30 uur krijg je toelichting over wat het RUP precies inhoudt en over het openbaar onderzoek.

Schrijf je in

Schrijf je in voor het infomoment op dinsdag 22 juni om 19.30 uur via de website Antwerpen Morgen. Je kan je inschrijven tot en met 12 uur op dinsdag 22 juni.

Meteen na je inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging. Op de dag van het infomoment ontvang je nog een e-mail met de link naar het online infomoment. Meld je 5 minuten voor de start aan.

Kan je er niet bij zijn? We nemen de presentatie op en plaatsen ze nadien online zodat je ze kan bekijken. Ook de vragen en antwoorden vind je nadien online.

Gerelateerd

Friendshipsite - © Patrick Henderyckx
Nieuws

Ruimtelijk uitvoeringsplan Friendshipsite van start

Vandaag keurde het college de start- en procesnota van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Friendshipsite goed. 

De jachthaven aan het Willemdok met op de achtergrond het MAS
Project

Oude Dokken

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

De Oude Dokken, de buurt op het Eilandje rond het Willem- en Bonapartedok, is bijna volledig ontwikkeld. Alleen de herontwikkeling van de Friendshipsite is nog in voorbereiding.

Luchtfoto van het Eilandje in 2016 © Patrick Henderyckx
Project

Eilandje

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van havenbuurt naar een nieuwe wijk aan het water.