Infomoment Friendshipsite op dinsdag 15/10

We nodigen iedereen graag uit op dinsdag 15 oktober 2019 voor een infomoment over de Friendshipsite. Tijdens dit infomoment krijgt je meer informatie over het voorlopige ontwerp en het hoogbouwrapport dat is opgemaakt.

De stad wil de Friendshipsite herontwikkelen tot één samenhangend levendig stadsdeel. Om die plannen om te zetten in praktijk, maakt de stad eerst een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Over het RUP vond begin september al een infomoment plaats in het Friendshipgebouw.

Samen met private ontwikkelaar Cores Development, eigenaar van het Friendshipgebouw, willen we de buurtbewoners graag informeren over het project.

Tijdens dit infomoment komen de stad Antwerpen, AG VESPA, Cores Development en architectenbureau Hub aan het woord om u meer te vertellen over het voorlopige ontwerp en het hoogbouwrapport van de Friendshipsite.

Programma

  • 19.30 uur: deuren open en mogelijkheid tot bekijken infopanelen over het ruimtelijk uitvoeringsplan Friendshipsite
  • 20 uur: start toelichting over het voorlopige ontwerp en het hoogbouwrapport met nadien mogelijkheid tot vragen stellen
  • 21.30 uur: einde infomoment

Locatie

Het infomoment vindt plaats op dinsdag 15 oktober 2019 in zaal XL (rechts naast restaurant De Burgerij), Sint-Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen.

Gerelateerd

Friendshipsite - © Patrick Henderyckx
Nieuws

Herontwikkeling Friendshipsite van start met ruimtelijk uitvoeringsplan en hoogbouwrapport

De stad wil de Friendshipsite op het Eilandje herontwikkelen met ruimte voor wonen en werken, een levendige en aantrekkelijke gelijkvloerse verdieping met integratie van het huidige servicestation, en een ondergrondse parking.

Luchtfoto van de Friendshipsite en omgeving © Patrick Henderyckx
Nieuws

Infomoment ruimtelijk uitvoeringsplan Friendshipsite

Voor de Friendshipsite op het Eilandje is een ruimtelijk uitvoeringsplan in de maak. Kom er alles over te weten tijdens het infomoment op dinsdag 3 september.

De jachthaven aan het Willemdok met op de achtergrond het MAS
Project

Oude Dokken

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

De Oude Dokken, de buurt op het Eilandje rond het Willem- en Bonapartedok, is bijna volledig ontwikkeld. Alleen de herontwikkeling van de Friendshipsite is nog in voorbereiding.