Gezinsvriendelijk woonproject in de Cadixwijk

Het bouwblok langs het Kattendijkdok en het Schengenplein in de Antwerpse Cadixwijk krijgt een nieuwe invulling en wordt bestemd voor gezinsvriendelijke woningen. 60 procent van de woningen worden ruime appartementen met 3 slaapkamers of meer en bevinden zich rond een centrale binnentuin.

In april 2020 lanceerden we de verkoop het bouwblok in de Cadixwijk voor de realisatie van een gestapelde mix aan gezinsvriendelijke woningen. Het bouwblok maakt deel uit van het RUP Eilandje en is gesitueerd langs de Kattendijkdok-Oostkaai, het Schengenplein, de Talinnstraat, het Kattendijkdok en de nieuw aan te leggen New Yorkkaai.

Het bouwblok werd toegewezen aan Dethier Ontwikkeling die een ontwerpteam samenstelden met  Bulk Architecten, General Architecture en tal van experten. Zij voorzien een mix aan woningen. De kindvriendelijke woningen bestaan uit grotere wooneenheden met 3 en 4 slaapkamers.

De ontwerpers focusten niet enkel op het aantal vierkante meters leefoppervlakte en het aantal slaapkamers op maat van gezinnen met kinderen maar ook op de buitenruimtes, de lichtinval… Zo bestaat het toekomstige complex uit een sokkel rond een 480 vierkante meter grote binnentuin, aangevuld met 4 hoeken van 7 bouwlagen die telkens een compact bouwblokje vormen. Er is veel ruimte voor fietsen en kinderwagens op het gelijkvloers. Alle woningen krijgen grote terrassen, veel licht en contact met de stad én de binnentuin. Verder omvat het woonproject ook 2 daktuinen met een paviljoen waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken. Parkeren gebeurt ondergronds met bredere comfortplaatsen en voldoende elektrische oplaadpunten. De woningen zijn zowel bestemd voor verhuur als voor verkoop.

Als alles vlot verloopt, wordt dit jaar de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Vervolgens kunnen in 2022 de werken starten. In 2024 kunnen de eerste gezinnen hun intrek nemen in hun nieuwe woning

Ontwikkeling Cadixwijk

De ontwikkeling van dit bouwblok past binnen de regie die de stad voert bij de ontwikkeling van de Cadixwijk tot stedelijk woongebied. De hoofdlijnen en ambities zijn onder te verdelen in 3 grote thema’s: de realisatie van een gevarieerd programma, de ontwikkeling van een duurzame wijk en de gefaseerde uitwerking van samengestelde bouwblokken binnen een raster van woonstraten geënt op de bestaande wijk. AG Vespa legt ook het openbaar domein in de Cadixwijk aan. De Kattendijkdok-Oostkaai is de belangrijkste wijkontsluitingsas en tramboulevard. Als alles vlot verloopt starten de werken voor fase II van het Schengenplein, de ontmoetingsplaats in de wijk, tegen de zomer. Op dat moment start ook de heraanleg van de eerste fase van de New Yorkkaai.

Meer informatie over de ontwikkeling van de Cadixwijk lees je hier.

 

Gerelateerd

Skyline Eilandje - contouren Cadix A4 © Bart Gosselin
Nieuws

Verkoop projectgrond A4 Cadix

Eilandje

We verkopen een lot bouwgrond voor de ontwikkeling van gezinsvriendelijk wonen in de Cadixwijk.

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.

Luchtfoto van het Eilandje in 2016 © Patrick Henderyckx
Project

Eilandje

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van havenbuurt naar een nieuwe wijk aan het water.