Geef je mening over het eerste ontwerp voor de publieke ruimte in de Slachthuiswijk

Er is een eerste ontwerp ('conceptontwerp') van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk in Antwerpen-Noord. In dat eerste ontwerp is de publieke ruimte een echte ‘verbinder’. De nieuwe en bestaande delen van de wijk worden aan elkaar geritst door middel van vaak groene speel-, sport- en ontmoetingsruimten. Op mobiliteitsvlak gaat er veel aandacht naar voetgangers en fietsers. Verder werd bij het ontwerp zo veel mogelijk rekening gehouden met de invloed van zon, schaduw, hittestress, wind, droogte en geluid.

In augustus vorig jaar zijn we gestart met het participatietraject met de buurtbewoners. Door een online bevraging, interviews, sport- en spelactiviteiten voor kinderen, focusgesprekken en wandelingen door de buurt kreeg het ontwerpteam een goed idee van de wensen van de wijk.

Nu is het tijd voor een terugkoppeling. Op https://slachthuiswijk.agvespa.be kom je alles te weten over het eerste ontwerp van de publieke ruimte. Je kan er feedback geven op de plannen en je inschrijven voor een online infomoment op donderdag 4 maart tussen 20 en 21.30 uur.

Hieronder kan je in een filmpje het ontwerpteam horen vertellen over de grote lijnen van het plan.

In dit filmpje vertelt Mark van het ontwerpteam over de grote lijnen van het eerste ontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk © Sweco Belgium – Posad Maxwan – LOLA Landscape Architects

Gerelateerd

Toekomstbeeld van de Hallentuin in de Slachthuiswijk
Nieuws

Eerste ontwerp voor de publieke ruimte in de Slachthuiswijk goedgekeurd

De publieke ruimte in de Slachthuiswijk wordt een echte ‘verbinder’: de nieuwe en bestaande delen van de wijk worden aan elkaar geritst door middel van vaak groene speel-, sport- en ontmoetingsruimten. Op mobiliteitsvlak gaat er veel aandacht naar voetgangers en fietsers.

Toekomstbeeld van de Kalverwei in de Slachthuiswijk © Sweco Belgium – Posad Maxwan – LOLA Landscape Architects
Nieuws

Denk jij mee over het ontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk?

De straten, pleinen, groene ruimtes, ... in de Slachthuiswijk worden opnieuw ingericht en we organiseren een heleboel activiteiten waarop jij je mening over het ontwerp kan geven.

Een zicht op de Slachthuiswijk van aan de overzijde van het Lobroekdok
Project

Slachthuissite – Noordschippersdok – Lobroekdok

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Een nieuwe wijk in het noorden van het district Antwerpen