Denk op zaterdag 26 juni mee over het ontwerp van de publieke ruimte in de Arenawijk

Stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen maken samen een plan voor de toekomst van de Arenawijk. De Arenawijk wordt een groene, autoluwe buurt met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. De gebouwen van architect Renaat Braem worden deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van private en sociale woningen, een sporthal, een basisschool en een Huis van het Kind. Daarnaast wordt ook de volledige publieke ruimte heraangelegd: de paden, doorsteken, parkeerplekken, de groene open ruimte, speelelementen, …

Ontwerp mee op zaterdag 26 juni

Over de heraanleg van de publieke ruimte gaan we graag met de buurt in gesprek. Dat deden we eind mei al tijdens een wandeling door de wijk, waarop we luisterden naar ieders wensen en behoeften. Nu zetten we ons graag aan tafel op het Arenaplein en werken de ideeën verder uit.

Je kan op zaterdag 26 juni je ideeën en wensen voor de publieke ruimte in de Arenawijk delen met andere buurtbewoners en het ontwerpteam. In kleine groepen kan iedereen op een plan van de wijk aanduiden wat best waar komt en hoe het er dan precies kan uitzien. Iedereen kan deelnemen, ook als je er eind mei niet bij was tijdens de wandelingen door de wijk.

Schrijf je vooraf in

Omwille van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt en moet je je vooraf inschrijven. Doe dat ten laatste op woensdag 23 juni. Je kan meedoen om 10 uur, om 13 uur en om 15.30 uur. Een sessie duurt maximaal 2 uur. Meer informatie vind je op de website van Antwerpen Morgen. Daar kan je je ook inschrijven.

Gerelateerd

Zicht op het openbaar domein en een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Wandel mee door de Arenawijk en deel je ideeën voor de publieke ruimte

De publieke ruimte in de Arenawijk wordt heraangelegd: de paden, doorsteken, parkeerplekken, de groene open ruimte, speelelementen, … En daarover gaan we graag in gesprek met de buurt. Schrijf je in voor een wandeling door de wijk op zaterdag 29 mei tussen 10 en 16 uur.

Gebouwen van architect Renaat Braem in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Ontwerpteam geselecteerd voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Het team CLUSTER – BULK architecten – KARUUR architecten – WIT architecten is geselecteerd als het ontwerpteam voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne. Vanaf maart starten stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen, samen met district Deurne, het participatietraject met de buurt op.

Een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Project

Arenawijk

Stadsontwikkeling, Wonen

In dit bijzonder stuk stad vind je het uitzonderlijke patrimonium van de Antwerpse architect Renaat Braem en veel open groene ruimte. Enkele gebouwen worden na renovatie omgevormd tot private woningen. Er komen nieuwe sociale woningen, een sporthal, basisschool en Huis van het Kind.