Wilgenstraat

Tijdlijn
Voorjaar 2022
Selectie ontwerpteam

Begin 2022 duidt een jury het winnende ontwerpteam aan.

November 2020
Goedkeuring ambitienota en start wedstrijd ontwerpteam

De ambitienota met de ambities en verwachtingen voor de herontwikkeling wordt goedgekeurd en de wedstrijd waarin we op zoek gaan naar een ontwerpteam start. Geïnteresseerden kunnen zich tot 1/02/2021 kandidaat stellen via deze link.

Over
info left

Herontwikkeling Wilgenstraat

Het projectgebied Wilgenstraat bevindt zich in 2060 Antwerpen. Het kenmerkt zich door 3 appartementsgebouwen van Woonhaven, parkeerplaatsen, een voormalig postsorteercentrum, een kinderdagverblijf en een kleuterschool.

Waarom dit project?

De gebouwen op de site zijn verouderd en aan vernieuwing toe. Daarom hebben we in een projectdefinitie beschreven waar we naartoe willen met de herontwikkeling: een duurzame, autoluwe wijk met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. Voor de herontwikkeling wordt nu naar een ontwerpteam gezocht.

Wat gebeurt er?

  • De 3 appartementsgebouwen tussen de Van Kerckhovenstraat en de Wilgenstraat worden afgebroken en vervangen door nieuwe, duurzame sociale woningen op de site.
  • De privatieve parkeerplaatsen worden ondergronds voorzien.
  • De publieke ruimte wordt heringericht.
  • De bodem op de site wordt gesaneerd.
  • De kleuterschool De Musjes wordt vernieuwd en breidt uit met een lagere school op de site.
  • Het kinderdagverblijf Deugniet breidt uit en verhuist naar het voormalige postsorteercentrum  dat gerenoveerd wordt.

In het voorjaar van 2022 wordt een ontwerpteam gekozen dat aan de slag gaat om een plan uit te tekenen voor de herontwikkeling. Op dat moment zal een buurtmoment georganiseerd worden om de plannen toe te lichten.

Wie werkt eraan mee?

AG Vespa, de stad Antwerpen, sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen en Stedelijk Onderwijs werken samen aan een plan voor de herontwikkeling van de gebouwen en de publieke ruimte in de Wilgenstraat en omgeving.

 

Projectgebied Wilgenstraat
Projectgebied Wilgenstraat
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Projectregisseur

Partners
Woonhaven Antwerpen
Stedelijk Onderwijs Antwerpen
Stad Antwerpen
Status
In realisatie