Ontwerpteam gezocht voor inrichtingsplan Wilgenstraat

Het projectgebied is gelegen in Antwerpen Noord en omvat de bouwblokken omgeven door de Van Kerckhovenstraat, Nijverheidstraat, Korte Scholiersstraat, Lange Scholiersstraat, Sentensteeg, Pionierstraat en Gasstraat.  De Wilgenstraat bevindt zich in het midden van de twee bouwblokken met elk een eigen karakter.

 

Het beoogde eindbeeld is een strategisch en duurzaam stadsvernieuwingsproject dat ingezet wordt als hefboom voor het verbeteren van de woon-, leer- zorg- en welzijnskwaliteit van het stadsdeel Antwerpen Noord.

 

Het inrichtingsplan dient een nieuwe stedenbouwkundige context te creëren waarin de verschillende programma’s op een kwalitatieve manier ruimte krijgen. Het dient de bestaande kwaliteiten van de plek te bevestigen maar sluit beter aan bij de bouwblokkenstructuur van de 19de eeuwse gordel.

Het inrichtingsplan zal de nieuwe context vormen voor een programma van o.a. sociale woningen, een basisschool, een kinderdagverblijf en kwalitatieve publieke ruimte.

 

Voor deze opdracht wordt een getalenteerd multidisciplinair ontwerpteam gezocht dat minimaal moet beschikken over de volgende expertises: stedenbouwkundig ontwerper, architect, landschapsarchitect en mobiliteitsexpert.

 

De procedure tot aanstelling verloopt in twee fasen. Indienen kan tot 1 februari 2021 om 12.00 uur via deze pagina.

 

 

 

Gerelateerd

Wilgenstraat ©Frederik Beyens
Project

Wilgenstraat

Gebiedsontwikkeling, Wonen

Samen met de stad, Woonhaven en Stedelijk onderwijs werken we aan een plan voor de herontwikkeling van de gebouwen en de publieke ruimte in de Wilgenstraat en omgeving.