Wijnegemstraat 36

Over
info left

Waarom dit project?

We pakken met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengen ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In de Wijnegemstraat, in het centrum van Oud-Borgerhout, bevond zich op nummer 36 een kleine, verwaarloosde rijwoning. Ze maakte deel uit van een ondiep driehoekig bouwblok.

LAT-Architecten tekenden een ontwerp voor die woning uit, waarbij zoveel mogelijk elementen van de woning behouden bleven. Het is een compacte woning geworden waarbij het hoofdvolume gerenoveerd is. De achterbouw is gesloopt en heropgebouwd, evenwel minder diep, waardoor een grotere buitenruimte overblijft. De twee nieuwe dakkapellen zorgen voor een mooie lichtinval in de woning.

De woning werd verkocht in 2012.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

LAT-Architecten

Thema
Adres
Wijnegemstraat 36
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Ooievaarstraat 16 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Ooievaarstraat 16-18 - Lindeboomstraat 25-29

Wonen

Een leegstaand gebouwencomplex met een achterliggend magazijn werd omgevormd tot 4 appartementen en 3 passiefwoningen.

Voorgevel - Lange Van Bloerstraat 121 - 127
Project

Lange van Bloerstraat 121

Wonen

Een voormalige fabriek in Borgerhout is gesloopt en in de plaats realiseerden we een bijzonder gebouw. Bovendien kregen de aanpalende bewoners een eigen tuin. 

De voorgevel van de Lange Van Bloerstraat 112 na de werken
Project

Lange van Bloerstraat 112

Wonen

Het onbewoonbaar verklaarde pand in de Lange van Bloerstraat is op bevel van de burgemeester afgebroken. Op die plek is een ruime woning met stadstuin gebouwd.