Lange van Bloerstraat 121

Over
info left

Waarom dit project?

We pakken met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengen ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Tussen de Violetstraat en de Lange van Bloerstraat lag een volledig dichtgebouwd bouwblok. De voormalige fabriek van liftenbouwer Thiery domineerde het grootste deel van het binnengebied. De bedrijfsruimte had een oppervlakte van 1978 m² en stond leeg.

De statige meesterwoning in de Violetstraat 35 bleef behouden en werd verkocht. Door de rest van de bedrijfsruimte te slopen kwam er heel wat ruimte vrij.

Import.export ARCHITECTURE ontwierp voor de site, aan de kant van de Lange van Bloerstraat, een bijzonder gebouw bestaande uit 6 verstrengelde woonunits. Iedere unit heeft een heel eigen karakter en een tuin of terras. De rest van het binnengebied is verkaveld en verkocht aan de aanpalende eigenaars. Zo kregen zij een tuin ter beschikking die een grote meerwaarde betekent voor hun woningen.

De woningen zijn verkocht in 2009.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

import.export ARCHITECTURE

Thema
Adres
Lange van Bloerstraat 121
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De voorgevel van de Lange Van Bloerstraat 112 na de werken
Project

Lange van Bloerstraat 112

Wonen

Het onbewoonbaar verklaarde pand in de Lange van Bloerstraat is op bevel van de burgemeester afgebroken. Op die plek is een ruime woning met stadstuin gebouwd.

Voorgevel Ooievaarstraat 16 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Ooievaarstraat 16-18 - Lindeboomstraat 25-29

Wonen

Een leegstaand gebouwencomplex met een achterliggend magazijn werd omgevormd tot 4 appartementen en 3 passiefwoningen.