Wijkkantoor politie Kioskplaats

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa realiseerde een wijkkantoor aan de Kioskplaats in het centrum van Hoboken ter vervanging van het kantoor in de Berkenrodelei. De realisatie van dit wijkkantoor past binnen het masterplan huisvesting van de Lokale Politie Antwerpen.

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Wat gebeurt er?

Het bestaande gebouw werd gesloopt en vervangen door een nieuwbouw op maat van de politie waarbij we de unieke ‘look and feel’ van het onthaalproject integreren. Het gebouw staat op een zeer diep perceel en voegt zich in de architectuur van de Kioskplaats en toont door kleine subtiele ingrepen een publiek karakter.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Politie Antwerpen
Architect

De Smet Vermeulen architecten

Aannemer

Hooyberghs algemene bouwonderneming

Projectkost

2.900.000 euro incl. btw

Adres
Kioskplaats 29
2660 Hoboken
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Mastergebouw politie gezien vanaf de Singel.
Project

Mastergebouw politie

Publieke gebouwen

Lokale Politie Antwerpen verhuist naar een nieuw mastergebouw op het terrein van Post X in Berchem. Het wordt de centrale plek waar alle beleidsvoerende en –ondersteunende diensten ondergebracht worden en de werkplek voor een groot deel van het politiepersoneel.

Gerenoveerde voorgevel van het appartementsgebouw met onderaan het wijkkantoor Zegel.
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.