Viséstraat 30

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

De Viséstraat in Antwerpen Noord volgt de grens van Park Spoor Noord. Het heeft daarmee een grote troef in handen om een aangename woonstraat te worden.

Wat gebeurt er?

Het huis op nummer 30 was zo sterk verkrot dat het al deels was ingestort, en moest omwille van de veiligheid worden afgebroken. In de plaats kwam een nieuwe, moderne eengezinswoning.

Het ontwerp van het nieuwe pand gaat uit van de kwaliteiten van de plek: de woning heeft een vrij open gelijkvloers, dat vooraan aansluit op de openbare ruimte (de brede straat en het park) en achteraan op een stadstuin. Een open passage verbindt die 2 buitenruimtes. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping bevinden zich de leefruimtes. Op de tweede verdieping en de dakverdieping zijn er slaapkamers en de badkamer. Een ruim dakterras geeft een prachtig uitzicht op Park Spoor Noord.

De woning is in 2010 verkocht.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

360 architecten

Thema
Adres
Viséstraat 30
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De grote centrale fontein in Park Spoor Noord met op de achtergrond de zomerbar
Project

Park Spoor Noord

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Het park wordt intensief gebruikt door buurtbewoners, sporters en verenigingen maar dankzij de openheid is er genoeg ruimte voor iedereen.

De voorgevel van de Korte Lobroekstraat 10
Project

Korte Lobroekstraat 10

Wonen

In Antwerpen-Noord hebben we een eengezinswoning verbouwd tot een gezellig huis met 3 slaapkamers en een stadstuin.

Voorgevel van woobproject aan Dambruggestraat bekeken vanop het tegenoverliggende plein met bomen.
Project

Dambruggestraat 271

Wonen

Op de hoek van de Oudesteenweg de de Dambruggestraat ontwikkelden we 4 appartementen met buitenruimte.