fbpx AG VESPA | Sportoase Groot Schijn

Sportoase Groot Schijn

Sportoase Groot Schijn

Verkoop

Voor de stad verkochten we gronden aan de Ruggeveldlaan 488 in Deurne.

Waarom dit project?

De stad Antwerpen heeft een uitgebreid zwemaanbod, maar in tegenstelling tot andere steden heeft ze geen zwemcomplex met bovenlokale uitstraling én een jeugdig en recreatief profiel. Om haar zwemaanbod te versterken en diverser te maken, wil de stad daarom een bovenlokaal recreatief zwemcomplex realiseren. Het zwembad Arena in Deurne is bovendien versleten en moet op korte termijn vervangen worden. Het nieuwe zwemcomplex moet daarom ook een oplossing bieden voor het huidige aanbod van zwembad Arena.

Een van de opdrachten van AG VESPA als autonoom gemeentebedrijf is om aankopen en verkopen te doen voor de stad Antwerpen. Om het nieuwe zwemcomplex te realiseren, verkochten we voor de stad gronden aan de Ruggeveldlaan.

Wat gebeurt er?

In maart 2017 lanceerden we de verkoop. De stad was op zoek naar een private partner die een bovenlokaal recreatief zwemcomplex met parking ontwerpt, bouwt en exploiteert gedurende minimaal 25 jaar. Kandidaten moesten een projectvoorstel en businessplan met onderhouds- en exploitatieplan indienen. Elk voorstel werd beoordeeld op programma en op meerwaarde. Het programma betekent de mate waarin de doelstelling van de stad qua programma wordt vervuld, namelijk een bovenlokaal recreatief zwemcomplex met parking. De meerwaarde is de mate waarin het project een meerwaarde betekent voor de stad, gebruikers en omgeving op vlak van ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, mobiliteit, onderhoud en exploitatie.

Tijdlijn
Maart 2018
Bekendmaking naam

Op 18 maart is de gekozen naam van het nieuwe zwemcentrum bekend: Sportoase Groot Schijn. De winnaar van de naamwedstrijd ontvangt een all-in abonnement voor 3 maanden.

Maart 2018
Afbraak skipiste

In maart 2018 wordt de verouderde skipiste op de site afgebroken. Op de vrijgekomen plek komt het nieuwe zwemcentrum Sportoase Groot Schijn.

December 2017
Wedstrijd voor naam van het nieuwe zwemcomplex

In december stellen de stad Antwerpen en de groep Sportoase hun plannen van het nieuwe zwemcentrum in Deurne voor. Het zwemcentrum wordt meer dan een modern alternatief voor het verouderde Arena-zwembad. Het is een totaalconcept met verschillende zones dat alle leeftijden en doelgroepen de kans geeft om te zwemmen en te ontspannen.

Oktober 2017
Keuze kandidaat

De keuze van het stadsbestuur valt op Sportoase. Sportoase komt bij de oproep als beste uit de bus.

Maart 2017
Oproep kandidaten

In maart 2017 wordt de oproep naar kandidaten om de site te ontwikkelen gelanceerd.

Over
info left

Deurne krijgt een nieuw zwemcentrum aan Park Groot Schijn

Het nieuwe sportieve en gezinsvriendelijke zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne wordt een extra troef van het open sport- en recreatiepark Groot Schijn. Vanaf 2020 zullen bezoekers terechtkunnen in dit architecturaal en technologisch vernieuwend zwemcomplex.

Waarom dit project?

In het najaar van 2017 sloegen stad Antwerpen en Sportoase de handen in mekaar om via een Publiek Private Samenwerking een multifunctioneel zwemcomplex te ontwikkelen en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Het nieuwe complex vormt bovendien een modern alternatief voor het verouderde Arena-zwembad.

Wat gebeurt er?

Sportoase gaat een zwemcentrum in Park Groot Schijn (Ruggeveld) bouwen en uitbaten. Dit nieuwe complex is meer dan een zwembad, het is een totaalconcept. Het heeft een uitgebreid sportief en recreatief aanbod voor individuele sporters, scholen en clubs, senioren, gezinnen, … uit zowel de nabije als de ruime omgeving.

  • Er komt een recreatieve zone met onder meer een golfslagbad, waterversnellingen, speelelementen, whirlpools en openluchtbad met ligweide.
  • Sporters kunnen terecht in het sportbad met 8 banen van 25 meter, het instructiebad en de schoonspringinstallatie.
  • Een wellness- en een fitnesscentrum maken het complex compleet.

Wie werkt eraan mee?

De stad Antwerpen werkt samen met Sportoase, Zwarts-Jansma Architecten, Studiegroep Omgeving, Groep Van Roey en Engie Cofely om dit project te realiseren.

info right
info-right-fields
Partners
Stad Antwerpen
Architect

Zwarts-Jansma Architecten

Adres
Ruggeveldlaan 488
2100 Deurne
Status
In realisatie

Gerelateerd

Gevel sporthal Ekeren
Project

Sporthal Ekeren

Publieke gebouwen

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, is een gloednieuwe sporthal gebouwd. De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, een van de grootste gymclubs van de provincie.

Sportcentrum Wilrijkse Plein © Stad Antwerpen
Project

Sportcentrum Wilrijkse Plein

Publieke gebouwen

Het sportcentrum Wilrijkse Plein aan de Vogelzanglaan is niet meer weg te denken uit het Antwerpse sportbeeld. In het verleden waren deze velden vooral bedoeld voor voetbal, nu is het aanbod veel diverser.

Sporthal Rode Loop
Project

Sporthal De Rode Loop

Publieke gebouwen

Het sportcomplex heeft een tweede sporthal gekregen.