Sportcentrum Wilrijkse Plein

Over
info left

Het huidige sportcomplex breidt uit met een nieuw clubgebouw

Het sportcentrum Wilrijkse Plein aan de Vogelzanglaan is niet meer weg te denken uit het Antwerpse sportbeeld. In het verleden waren deze velden vooral bedoeld voor voetbal, nu is het aanbod veel diverser. Er zijn twee natuurgrasvelden voor rugby, twee kunstgrasvelden voor korfbal en voetbal, twee waterkunstgrasvelden voor hockey, een kunstgrasveld voor voetbal en rugby, drie duiveltjesvelden in kunstgras, een calisthenicspark, een Finse piste (loopparcours) en een sporthal.

Sinds 2013 wordt er in verschillende fases gewerkt om van het Wilrijkse Plein een van de grootste en modernste sportcentra van Antwerpen te maken. De clubs hebben het nieuwe gebouw in 2018 in gebruik genomen.

Waarom dit project?

Om hun werking te kunnen uitbouwen, hebben de sportclubs nood aan extra kleedkamerruimtes, sanitaire voorzieningen en cafetaria’s. De uitbouw en modernisering van deze sportcluster is volop aan de gang. De bouw van het grote nieuwe clubgebouw maakt hier deel van uit. Een volgende stap is de buitenaanleg.

Wat gebeurt er?

Met de komst van het nieuwe clubgebouw beschikt het sportcentrum over 20 kleedkamers voor sporters, 5 kleedkamers voor scheidsrechters en 4 cafetaria’s extra. De kleedkamers in het nieuwe gebouw bevinden zich op de begane grond, de cafetaria's op de eerste verdieping. De terrassen met hun luifels bieden een prachtig zicht op de verschillende sportvelden en de omgeving.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Met zicht op zee architecten en ontwerpers bvba

Adres
Vogelzanglaan 6
2020 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

de gevel heeft een blauwe kleur en veel raampartijen. De luifel uit beton zorgt voor beschutting aan de inkom.
Project

Sporthal Ekeren

Publieke gebouwen

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, is een gloednieuwe sporthal gebouwd. De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, een van de grootste gymclubs van de provincie.

De nieuwe sporthal heeft onderaan witte bakstenen en is bovenaan afgewerkt met hout. Op de voorgrond is de rode looppiste te zien.
Project

Sporthal De Rode Loop

Publieke gebouwen

Het sportcomplex heeft een tweede sporthal gekregen.