Sporthal De Rode Loop

Tijdlijn
Voorjaar 2019
Vernieuwde onthaal in gebruik

Het vernieuwde onthaal dat de twee sporthallen met elkaar verbindt, wordt in gebruik genomen.

oktober 2018
Officiële opening

Op 5 oktober 2018 is de tweede sporthal officieel geopend. Met de opening van deze gloednieuwe sportaccomodatie komt de stad tegemoed aan de steeds groeiende vraag naar sportinfrastructuur.

juni 2018
Start werken fase 2

De aanpassingenswerken aan het onthaal starten.

Oktober 2017
Start werken fase 1

De werken aan de sporthal en de kleedkamers starten

Over
info left

Naast de bestaande sportinfrastructuur aan de Rodeloopstraat in Merksem is een nieuwe sporthal gebouwd. De werken zijn gestart in oktober 2017 en eindigen in het voorjaar van 2019.

Waarom dit project?

  • De lokale sportcluster wordt versterkt.
  • De sporthal is aangepast aan mensen met een beperking.

Wat gebeurt er?

Een sporthal op maat:

Bij de bouw van de nieuwe sporthal heeft de stad rekening gehouden met de behoeften van de rolstoelgebruikers. Zo zijn er grotere kleedkamers, extra toiletvoorzieningen en een aangepaste sportvloer. De bestaande inkomhal en de ruimte buiten zijn onder handen genomen zodat de sporthal makkelijk bereikbaar is en bovendien zijn er meerdere parkeerplaatsen voor mensen met een handicap voorzien.

Duurzaam gebouw:

Voor de bekleding van de buitengevel is Thermowood, een duurzame houtsoort zonder chemicaliën, gekozen. De toiletten maken gebruik van gerecupereerd regenwater en op de kleedkamers is er een groendak. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen en zonneboilers voorzien het sanitair van warm water. Overal wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en driedubbel glas. Om de biodiversiteit te stimuleren, worden op het dak bijenkorven gezet en er komt ook een insectenhotel.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Bouwheer

Ontwerper

Abv+ architecten

Architect

Abv+ architecten

Thema

Stedelijk patrimonium

Projectkost

5.200.000 euro inclusief BTW

Adres
RodeLoopstraat 2
2170 Merksem
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

de gevel heeft een blauwe kleur en veel raampartijen. De luifel uit beton zorgt voor beschutting aan de inkom.
Project

Sporthal Ekeren

Publieke gebouwen

In het Hagelkruispark in Ekeren, tussen de atletiekpiste en zwembad De Schinde, is een gloednieuwe sporthal gebouwd. De hal is op maat gemaakt van club Deugd en Moed, een van de grootste gymclubs van de provincie.

Het rechthoekige gebouw heeft op de gelijkvloerse en eerste verdieping grote cirkelvormige openingen. Op het gelijkvloers is er wandelgang achter, op de eerste verdieping zijn het ramen.
Project

Sportcentrum Wilrijkse Plein

Publieke gebouwen

Het sportcentrum Wilrijkse Plein aan de Vogelzanglaan is niet meer weg te denken uit het Antwerpse sportbeeld. In het verleden waren deze velden vooral bedoeld voor voetbal, nu is het aanbod veel diverser.

Renderafbeelding van zwemcomplex in een groene omgeving met bomen.
Project

Sportoase Groot Schijn

Publieke gebouwen

Naast de nieuwe ijspiste wordt het nieuwe sportieve en gezinsvriendelijke zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne een extra troef van het open sport- en recreatiepark Groot Schijn.