Spoorstraat 2 - Rotterdamstraat 87

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In het dichte stadsweefsel van Antwerpen-Noord verkeerden een hoekpand en naastliggende rijwoning in slechte staat door leegstand en brand. Ze vormden de hoek van een driedelig bouwblok op een boogscheut van het De Coninckplein. We wilden na afbraak 2 woningen op het perceel voorzien.

Omwille van de beperkte afmetingen van het perceel kozen de architecten ervoor om de trappen van beide woningen in elkaar te wikkelen en de woningen in elkaar te weven. Daardoor wordt de circulatieruimte tot een minimum beperkt. Op de hoek is op het gelijkvloers een polyvalente ruimte voorzien, ernaast de leefkeuken van de andere woning aan een patio.

Op de bovenliggende verdiepingen worden de leef- en slaapruimtes van beide woningen geschrankt, zodat de ruimtes zich afwisselend op de hoek met de Rotterdamstraat en in de Spoorstraat bevinden en afwisselend van uitzicht en zonlicht genieten. Beide woningen hebben een dakterras op de bovenste verdieping.

De gevel werd opgebouwd uit horizontale stroken in architectonisch beton met ertussen een invulling in lichtgrijze gevelsteen in verschillende metselverbanden.

De woningen zijn verkocht in 2014.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

puls architecten

Aannemer

S-Construct bvba

Thema
Projectkost

643.762 euro excl. btw

Adres
Spoorstraat 2
Rotterdamstraat 87
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld binnentuin Lange Beeldekensstraat 76
Project

Lange Beeldekensstraat 76 - Greinstraat 30

Wonen

We realiseren 7 wooneenheden met een gemeenschappelijke fietsenberging en een binnentuin op een perceel dat doorloopt van de Lange Beeldekensstraat tot aan de Greinstraat. 

Voorgevel van het woonproject op de hoek van De Coninckplein. We zien een witte gevel met vier bouwlagen. De onderste bouwlaag heeft een grijze gevelsteen.
Project

De Coninckplein 33 - Lange Beeldekensstraat 1-3

Commercieel vastgoed, Wonen

Beide panden gelegen aan het bekende De Coninckplein waren sterk verloederd, daarom kozen we voor een nieuwbouw.

Voorgevel van het woonproject aan de Dambruggestraat. De gevel bestaat uit witte geprofileerde betonpanelen.
Project

Dambruggestraat 36

Wonen

In Antwerpen Noord vervingen we een verkrotte woning door een commercieel gelijkvloers en 3 appartementen.