fbpx AG VESPA | De Coninckplein 33 - Lange Beeldekensstraat 1-3

De Coninckplein 33 - Lange Beeldekensstraat 1-3

De Coninckplein 33 - Lange Beeldekensstraat 1-3

Over
info left

Waarom dit project?

AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Het ontwerp voor De Coninckplein 33 en Lange Beeldekensstraat 1 bestaat uit een commercieel gelijkvloers met daarboven 3 woningen. Een brede, open traphal vertrekt vanuit de Lange Beeldekensstraat en ontsluit daar de woningen. Het nieuwe gebouw sluit qua stijl aan bij de 19de-eeuwse woningen waartegen het pand is aangebouwd.

De appartementen in de Lange Beeldekensstraat 3 werden bedacht als open plateaus over een volledige verdiepingsvloer, met een centrale kern die keuken, berging en badkamer bevat. Het gelijkvloerse appartement beschikt over een diepe tuin. Zowel in de hoogte als in de diepte vormt het nieuwe bouwvolume een geleidelijke overgang tussen het project van puls architecten en het bestaande grootschalige appartementsgebouw rechts.

Wie werkt er aan mee?

Puls architecten stond in voor het ontwerp van De Coninckplein 33 en Lange Beeldekensstraat 1. DmvA Architecten tekende het ontwerp van de nieuwbouw met 5 appartementen in de Lange Beeldekensstraat 3.

De Coninckplein 33 / Lange Beeldekensstraat 1-3
2060 Antwerpen

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Architect

Puls Architecten
dmvA Architecten

Thema
Adres
De Coninckplein 33 - Lange Beeldekensstraat 1-3
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel Lange Beeldekensstraat 245-247 © KOMAAN! architecten
Project

Lange Beeldekensstraat 245-247

Wonen

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord kochten we 2 panden aan en vervangen ze door 2 nieuwbouwwoningen.

Toekomstbeeld vanuit de Lovelingstraat © Burobill
Project

Lange Beeldekensstraat 223–227

Wonen

In Antwerpen Noord bouwen we een nieuwbouwwoning en 3 appartementen en leggen we de publiek toegankelijke steeg naar de achterliggende gebouwen opnieuw aan.