Museumcafé MIKA

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa optimaliseert steeds zijn eigen patrimonium. Door het te renoveren en restaureren kunnen we het zo rendabel mogelijk verhuren of verkopen.

Wat gebeurt er?

Het kasteel Middelheim ligt te midden van het Middelheimmuseum. In 1910 kocht de stad het hele domein om verkaveling te voorkomen. De stad stelde het domein daarna voor het publiek open als park.

Het kasteel Middelheim is een beschermd monument en werd door de stad in concessie gegeven voor de uitbating van een café-restaurant. Bij het einde van de overeenkomst in 2007 besliste de stad het kasteel zelf opnieuw in gebruik te nemen en op het gelijkvloers een museumcafé onder te brengen.

AG Vespa lanceerde in opdracht van de stad een oproep tot uitbating van het museumcafé. De concessie bevat een gedeelte van het kasteel Middelheim en het terras en werd in 2011 toegewezen. De rest van het pand is in gebruik als kantoorruimte voor de medewerkers van het museum.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Adres
Middelheimlaan 63
2020 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Het Gebaar na de schilder- en dakwerken © AG VESPA
Project

Het Gebaar

Commercieel vastgoed

Samen met de uitbater dragen we er zorg voor dat het pand correct onderhouden wordt.

Voorgevel van Muntstraat 2
Project

Muntstraat 2

Commercieel vastgoed

Op een onbebouwd perceel in de wijk Sint-Andries bouwden we een polyvalente nieuwbouw voor horeca.

Jardin Public
Project

Hof van Nauwelaerts

Commercieel vastgoed

Het Hof Van Nauwelaerts, een authentiek monumentaal gebouw gelegen in een Berchems parkje, had nood aan een nieuwe aanpak en invulling. In tandem met de nieuwe concessionaris Jardin Public kreeg het gebouw een totale renovatie en inrichting.