Muntstraat 2

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa optimaliseert steeds zijn eigen patrimonium. Door het te renoveren en restaureren kunnen we het zo rendabel mogelijk verhuren of verkopen.

Wat gebeurt er?

In de Muntstraat 2 realiseerden we op een onbebouwd perceel een polyvalente nieuwbouw voor horeca. Het gebouw ligt aan het Munthof en vormt een van de hoekgebouwen van het plein.

De nieuwbouw bestaat uit een gelijkvloers en kelder en is grotendeels gelegen achter de nieuwe tuinmuur die rondom het Munthof geplaatst is. De tuinmuur is ter hoogte van het perceel voorzien van openingen volgens een welbepaald ritme en een pergolastructuur van 3 meter met wilde wingerd en blauwe regen. De openingen in de tuinmuur versterken de relatie met de publieke ruimte. Het horecagedeelte vooraan gaat een maximale relatie met het verharde deel van het Muntplein aan, waar ook een terras is. Het horecagedeelte achteraan krijgt zon en daglicht van een patio en tuin.

Het project werd in augustus 2014 opgeleverd.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

RADAR Architecten

Aannemer

Alpas nv

Projectkost

510.000 euro excl. btw

Adres
Muntstraat 2
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Het Gebaar na de schilder- en dakwerken © AG VESPA
Project

Het Gebaar

Commercieel vastgoed

Samen met de uitbater dragen we er zorg voor dat het pand correct onderhouden wordt.

Museumcafé MIKA © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Museumcafé MIKA

Commercieel vastgoed

In 1910 kocht de stad Antwerpen het hele domein om verkaveling te voorkomen. De stad stelde het domein daarna voor het publiek open als park.

Jardin Public
Project

Hof van Nauwelaerts

Commercieel vastgoed

Het Hof Van Nauwelaerts, een authentiek monumentaal gebouw gelegen in een Berchems parkje, had nood aan een nieuwe aanpak en invulling. In tandem met de nieuwe concessionaris Jardin Public kreeg het gebouw een totale renovatie en inrichting.