Het Gebaar

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa optimaliseert steeds zijn eigen patrimonium. Door het te renoveren en restaureren kunnen we het zo rendabel mogelijk verhuren of verkopen.

Wat gebeurt er?

In 'den Botaniek', de botanische tuin van Antwerpen, ligt een gebouw in pittoreske landelijke stijl naar een ontwerp van stadsbouwmeester Pieter Dens uit 1870. Het gebouw is opgenomen in de inventaris bouwkundig erfgoed. Ooit was het de woning van de tuinier van de botanische tuin. Het gebouw maakte deel uit van het naastliggende ziekenhuis ZNA Sint-Elisabeth, maar werd door het OCMW Antwerpen overgedragen aan AG Vespa.

We sloten met chef Roger van Damme een handelshuurovereenkomst af voor de uitbating van het restaurant Het Gebaar. Samen met de uitbater dragen we er zorg voor dat het pand correct onderhouden wordt, met respect voor de speciale vereisten die een beschermd monument met zich mee brengt. De huurder investeerde mee in de werken, wat resulteerde in een kwaliteitsvol eindresultaat. Het gebouw is recent opnieuw geschilderd en ook het dak is volledig vernieuwd.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Adres
Leopoldstraat 24
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Jardin Public
Project

Hof van Nauwelaerts

Commercieel vastgoed

Het Hof Van Nauwelaerts, een authentiek monumentaal gebouw gelegen in een Berchems parkje, had nood aan een nieuwe aanpak en invulling. In tandem met de nieuwe concessionaris Jardin Public kreeg het gebouw een totale renovatie en inrichting.

Voorgevel van Muntstraat 2
Project

Muntstraat 2

Commercieel vastgoed

Op een onbebouwd perceel in de wijk Sint-Andries bouwden we een polyvalente nieuwbouw voor horeca.