Kerkstraat 195

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Centraal in de woning bevindt zich een open trap waarrond alle andere ruimtes zijn georganiseerd. Op het gelijkvloers ligt de inkomhal, een functionele berging en een ruimte die dienst kan doen als slaapkamer, atelier of bureau met uitzicht op de tuin. De badkamer en de 2 overige slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Doordat het om een compacte woning gaat, leent ze zich tot een energiezuinige uitwerking (E58). De woning is verkocht in 2013.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

POOT ROEGIERS architecten

Thema
Adres
Kerkstraat 195
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Woonproject NOVA
Project

Lange Van Bloerstraat 136-142 & Kerkstraat 163 en 187

Wonen

In Antwerpen Noord vervangen we 3 panden door een nieuw woonproject met 10 wooneenheden en een gemeenschappelijke tuin.

De voorgevel van de Lange Van Bloerstraat 112 na de werken
Project

Lange van Bloerstraat 112

Wonen

Het onbewoonbaar verklaarde pand in de Lange van Bloerstraat is op bevel van de burgemeester afgebroken. Op die plek is een ruime woning met stadstuin gebouwd.

Voorgevel - Lange Van Bloerstraat 121 - 127
Project

Lange van Bloerstraat 121

Wonen

Een voormalige fabriek in Borgerhout is gesloopt en in de plaats realiseerden we een bijzonder gebouw. Bovendien kregen de aanpalende bewoners een eigen tuin.