Jongerenontmoetingscentrum Berchem

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Wat gebeurt er?

We renoveerden de voormalige locatie van de Jeugddienst in Berchem tot een Jongerenontmoetingscentrum. Enkel het gelijkvloers van het bestaande gebouw in de Lange Pastoorstraat werd door de Jeugddienst gebruikt. Twee leegstaande appartementen op de verdiepingen werden mee gerenoveerd en dienen nu voor de jeugdwerking van Kids.

Met weinig ingrepen konden we functionele en deels polyvalente lokalen voor de Jeugddienst en jeugdwerking realiseren. Door een groot raam naar de straat toe werd de drempel om binnen te komen, verlaagd en de uitstraling van het gebouw versterkt.

De renovatiewerken omvatten de vernieuwing van elektriciteit, sanitair, dakisolatie en -dichting, buitenschrijnwerk, binnenafwerking en aanpassingswerken voor de brandveiligheid.

De renovatiewerken werden in de zomer van 2010 opgeleverd.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Sport & Jeugd
Architect

Ontwerpatelier

Projectkost

415.000 euro

Adres
Lange Pastoorstraat 28
2600 Berchem
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Ferdinand Coosemansstraat 33-39
Project

Ferdinand Coosemansstraat 33-39

Wonen

In Berchem hebben we twee verwaarloosde panden vervangen door drie eengezinswoningen, twee met een grote tuin en een met een dakterras.

De Brilschansvijver in Park Brialmont
Project

Park Brialmont

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Eén groot 'groen hart' in het district Berchem.