Buurtsporthal en jeugdcentrum IGLO

Buurtsporthal en jeugdcentrum IGLO

Over
info left

Waarom dit project?

In het kader van het Intergenerationeel project Linkeroever (IGLO) bouwde AG VESPA een nieuwe buurtsporthal en een jeugdcentrum ter hoogte van de Louis Paul Boonstraat op Linkeroever.

Wat gebeurt er?

De buurtsporthal en het jeugdcentrum bevinden zich in een gezamenlijk volume dat als een paviljoen naast het Stedelijk Lyceum Linkeroever is ingeplant. De ruimte tussen het nieuwe volume en de school fungeert als buitenkamer en wordt ingericht als polyvalente buitenruimte. Aan de kopse gevels hebben de functies elk een eigen inkompartij. De kopgevels tonen met hun raampartijen de activiteit en levendigheid van de gehuisveste functies naar de openbare ruimte.

De onderbouw met baksteengevel krijgt een licht hellend groendak dat dienst doet als vijfde gevel voor de omliggende woontorens. In zijn materialiteit en uitwerking wil het gebouw robuust, gebruiksvriendelijk en bovenal duurzaam zijn. Het voldoet dan ook aan de passiefhuisstandaard.

De sporthal wordt tijdens de schooluren gebruikt door de leerlingen van het Gemeenschapsonderwijs en Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Na de schooluren en in het weekend is het een buurtsporthal.

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Partners
stad Antwerpen
Gemeenschapsonderwijs
Architect

Tom Thys Architecten

Technum-Tractebel Engineering

Aannemer

Sogiaf nv

Projectkost

5.230.000 euro incl. btw

Adres
Louis Paul Boonstraat 41
2050 Antwerpen
Status
Gerealiseerd