Buurtsporthal en Jeugdcentrum Linkeroever

AG VESPA bouwt een nieuwe buurtsporthal met jeugdcentrum in de Louis Paul Boonstraat op Linkeroever. Het project zit in de allerlaatste werffase. Oplevering van het gebouw is voorzien voor augustus 2016. 

De buurtsporthal en het jeugdcentrum bevinden zich in hetzelfde gebouw. Wat meteen opvalt, is dat het grootste gedeelte van de sporthal onder de grond gelegen is. Het houten dak contrasteert met de massieve betonnen onderbouw. De strakke ritmiek van de houten spanten zorgt voor een aangenaam gefilterde lichtinval.  Passiefbouw en groendak maken van dit project een duurzaam gebouw. ‘Tom Thys architecten’ tekende voor het ontwerp.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de gevelmetselwerken en de dakranden. De plaatsing van technieken verloopt op schema.

De komende maanden beloven echter nog heel druk te worden: passief-ramen worden geplaatst, binneninrichting afgewerkt en sporttoestellen geïnstalleerd.

Tot slot zal in het plantseizoen het volledige dak worden aangelegd als groendak.

De nieuwe sporthal met annex jeugdcentrum maken deel uit van het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO). Het heeft als doel om de sociale samenhang tussen generaties en culturen in de Europark wijk te bevorderen.Meer informatie vind je op de projectpagina.