Werken Cadixwijk

  • Heraanleg binnenstraten

Op maandag 17 februari starten de werken voor de heraanleg van de Kempischdok-Westkaai en de Cadixstraat. Ze eindigen eind juli 2020.
 
De werken vinden plaats in de Kempischdok- Westkaai, tussen de Indiëstraat en de schoolingang, en in de Cadixstraat, tussen de Binnenvaartstraat en de Kempischdok- Westkaai. Naast de heraanleg van de riolering en de weg worden er ook nieuwe nutsleidingen, een sorteerstraat,  parkeervakken, plantvakken en voetpaden aangelegd.

Daarna volgt in een laatste fase de heraanleg van de Kempischdok-Westkaai, het gedeelte vanaf de schoolingang tot de August Michielsstraat en de Rigastraat, het gedeelte tussen de Binnenvaartstraat en de Kempischdok-Westkaai.

Beperkte toegankelijkheid

Tijdens werkdagen van 7.00 uur tot 17.00 uur zijn deze straten voor alle verkeer afgesloten zodat de werkzaamheden vlot en veilig kunnen verlopen. Alle woningen en handelszaken blijven steeds te voet bereikbaar.

Eigenaars van een parkeergarage kunnen tijdens de werken een minderhindervergunning aanvragen bij de stad Antwerpen via het e-loket of per e-mail aan mobiliteitenparkeren@antwerpen.be.
 
De bewoners van deze straten ontvangen een brief van de aannemer met meer gedetailleerde informatie en contactgegevens.

  • Werken kade Binnenvaartstraat

De werken voor de aanleg van een verlaagde kade aan het Kempisch dok en een speeltuin in de Binnenvaartstraat starten begin februari. De werken eindigen eind april 2020. Aansluitend starten de werken voor een hondenloopzone.

  • Vervangen boom Schengenplein

Midden februari wordt een afgestorven boom (een oude Veldesdoorn) op het Schengenplein, het deel aan de Napelsstraat, weggehaald en vervangen door een nieuwe Veldesdoorn.

 

Gerelateerd

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.

Luchtfoto van het Eilandje in 2016 © Patrick Henderyckx
Project

Eilandje

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Van havenbuurt naar een nieuwe wijk aan het water.

Tags