fbpx Start nutswerken binnenstraten Cadixwijk - Eilandje | AG VESPA
Skyline Cadixwijk ©Bart Gosselin

Start nutswerken binnenstraten Cadixwijk - Eilandje

Start nutswerken binnenstraten Cadixwijk - Eilandje

Aannemer Larabo start op maandag 18 februari 2019 met de voorbereidende nutswerken in de Rigastraat, de Cadixstraat en het westelijk deel van de Kempischdok-Westkaai (van de August Michielsstraat tot juist ten noorden van de Cadixstraat). De nutswerken omvatten de vernieuwing van het elektrische laagspanningsnet en de aanleg van nieuwe netwerken voor data en telefonie. Hiervoor moeten de voetpaden en de aangrenzende parkeerstroken lokaal afgesloten worden. Waar nodig worden toegangsbruggen voorzien naar de aangrenzende gebouwen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de nutswerken ongeveer één maand, tot midden maart. Tijdens de werken blijft alle verkeer mogelijk, met uitzondering van de Kempischdok-Westkaai. Die straat zal lokaal volledig afgesloten worden. De nodige signalisatie wordt voorzien.

Verhuisbewegingen

Verhuisbewegingen tijdens de nutswerken worden gefaciliteerd indien de werken dit toelaten.  Gelieve hiervoor tijdig af te stemmen met de aannemer ter plaatse of via AG VESPA: info@vespa.antwerpen.be of 03/259 28 50.

Volgende stappen – definitieve heraanleg vanaf juni

Na de nutswerken volgt de definitieve heraanleg van de binnenstraten. De heraanleg voorziet een gescheiden rioleringsstelsel, een rijweg voor dubbelrichtingsverkeer, comfortstroken voor fietsers, parkeerplaatsen en extra groen met boom-en plantvakken.

De definitieve heraanleg gebeurt in 2 fases:

  • De eerste fase start begin juni en omvat de Cadixstraat , de Rigastraat en aansluitend de Genuastraat, telkens tussen de Napelsstraat en de Kempischdok-Westkaai. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemcondities eindigen de werken begin oktober.
  • De tweede fase start in het najaar van 2019 en volgt aansluitend op de bouwwerken van Campus Cadix en de private  woonprojecten in de Kempischdok-Westkaai. Tijdens deze fase zijn de Kempischdok-Westkaai, de Cadixstraat en de Rigastraat (het gedeelte naar de Binnenvaartstraat)  aan de beurt. De werken eindigen tegen de zomer van 2020.

 

Gerelateerd

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.

Een overzicht van de verschillende wijken en dokken van het Eilandje
Project

Eilandje

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Van havenbuurt naar een nieuwe wijk aan het water.

Kop Spoor Noord © Patrick Henderyckx
Project

Kop Spoor Noord

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Een mix van woningen, publieke voorzieningen, kantoren, horeca en handelszaken naast Park Spoor Noord.