Restauratie Schoon Verdiep

De naam 'Schoon Verdiep' is een letterlijke vertaling van het Franse 'bel-etage'. Een bel-etage is de hoofdverdieping van een gebouw dat zich niet op de gelijkvloerse maar op de eerste verdieping bevindt. Dit is ook het geval bij het stadhuis van Antwerpen.

Het Schoon Verdiep van het stadhuis bevat onder andere de Trouwzaal, Raadzaal, Collegezaal en het kabinet van de burgemeester. Bekijk in deze video hoe verschillende restaurators deze prachtige verdieping in volle glorie herstellen.

 

Gerelateerd

een restaurateur herstelt 1 van de wapenschilden aan de gevel van het stadhuis
Nieuws

Wat de zuilen en wapenschilden van het stadhuis ons vertellen

Na een periode in stellingen, is de voorgevel weer in zijn volle glorie te bewonderen. Vanop afstand lijkt er misschien niet veel veranderd, maar Evelyn De Schepper van de uitvoerende firma Altritempi weet beter. Dat ontdek je in haar boeiend verhaal over de zuilen en de wapenschilden.

16e-eeuws houten schrijnwerk met glas-in-lood van teruggevonden historisch raam in het stadhuis
Nieuws

Verborgen 16de-eeuws raam is unieke vondst bij restauratiewerken stadhuis

restauratie , erfgoed

Het lijkt wel op een sprookje: tijdens de restauratiewerken van het Antwerpse stadhuis ontdekte een werkman een oud raam achter een voorzetwand. Specialisten Martijn Remmen en Carola Van den Wijngaert werden er bijgehaald en stelden vast dat het om een unieke vondst ging. 

Het stadhuis met Brabofontein op de Grote Markt.
Project

Stadhuis van Antwerpen

Publieke gebouwen

Het bekendste huis van 't stad is toe aan een grondige restauratie.