fbpx Ontwerpteam gezocht voor gezinsvriendelijk wonen in Cadixwijk | AG VESPA
Bouwblokken voor gezinsvriendelijk wonen in de Cadixwijk

Ontwerpteam gezocht voor gezinsvriendelijk wonen in Cadixwijk

Ontwerpteam gezocht voor gezinsvriendelijk wonen in Cadixwijk

We lanceren een oproep voor een ontwerpteam dat gezinsvriendelijk wonen aan het Houtdok moet mogelijk maken. Het gaat om een pilootproject dat kadert in de ruime ontwikkeling van het Eilandje en de Cadixwijk.

Het gekozen ontwerpteam zal een ruimtelijk kader uittekenen voor twee bouwblokken aan het Houtdok, met de focus op gezinnen. AG VESPA zal zelf circa 25 wooneenheden op één van de percelen ontwikkelen als proefproject van het Antwerps Woonmodel. Met dat woonmodel wordt de koper eigenaar van de woning, maar niet van de grond waar het op staat. Doel is om gezinnen een betaalbare woning aan te bieden in de stad.

Flexibel en kindvriendelijk

Met dit project zetten we in op een vernieuwende typologie van gezinsvriendelijk gestapeld wonen. De woningen zullen flexibel in te richten zijn, aanpasbaar aan de wisselende noden van een gezin, met ook kindvriendelijke buitenruimten en faciliteiten.

Gezinnen aantrekken

De stad wil met haar woningaanbod een evenwichtige en gevarieerde bevolkingssamenstelling creëren. Dat bevordert een sociaal en financieel evenwicht binnen de stad. In 2018 werd een analyse gemaakt van de ontwikkelingen op het Eilandje, meer specifiek in de Cadixwijk. De cijfers toonden aan dat er, in verhouding tot andere buurten en tot de stad in het algemeen, opvallend weinig gezinnen wonen. De bevolkingssamenstelling in de Cadixwijk bestaat slechts voor 12% uit huishoudens met 1 of meer kinderen, terwijl het cijfer voor de stad meer dan dubbel zo hoog ligt: 30% gezinnen met kinderen. Toch biedt de buurt veel potentieel voor die doelgroep. Vandaar dat het Antwerps Woonmodel als eerste wordt uitgetest in de Cadixwijk en met de focus op gezinnen. 

Buurtmoment

AG VESPA en de stad lichten de verschillende plannen voor de Cadixwijk in september uitgebreid toe aan de buurtbewoners. Zij ontvangen voor dit infomoment een uitnodiging in hun brievenbus.

Oproep ontwerpteams

Ontwerpteams kunnen een aanvraag tot deelneming indienen tot 30 september 2019. Tot die tijd vind je hier meer informatie over de oproep rond gezinsvriendelijk wonen in de Cadixwijk.

Op deze website lees je ook meer over de ontwikkeling van de Cadixwijk.

Gerelateerd

Overzichtsbeeld Cadixwijk ©Bart Gosselin
Nieuws

Infomoment Cadixwijk 10 september 2019

Op 10 september is iedereen welkom op een infomoment over de werken in de Cadixwijk.

Zicht op de Cadixwijk © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Cadixwijk

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Cadixwijk op het Eilandje is een duurzame wijk in volle ontwikkeling.