Ontwerp openbaar domein rond fietshelling Parkbrug goedgekeurd

Ontwerp openbaar domein rond fietshelling Parkbrug goedgekeurd

Het college keurde het definitief ontwerp goed voor de herinrichting van het openbaar domein rond de fietshelling aan de Parkbrug, aan de kant van het Eilandje. Het ontwerp van Tractebel voorziet er groenvakken, zitmeubilair en verlichting. Als alles vlot verloopt, start AG Vespa met de heraanleg in het najaar van 2023. Zo geeft de stad een kale, verharde plek een mooie en functionele make-over.  

Het gebied rond de fietshelling aan de Parkbrug bevindt zich aan de zijde van het Eilandje en bestaat vandaag voornamelijk uit verharding . Sinds de opening van de Parkbrug en de bijhorende fietshelling neemt het gebruik van dat gebied door fietsers en voetgangers toe. Om de doorstroming er te vrijwaren en de zone conflictvrij te maken, is er een ontwerp uitgewerkt voor de heraanleg van het openbaar domein. Het ontwerp bestaat uit groenvakken, zitmeubilair en verlichting:

  • de groenvakken bestaan uit bomen, diverse grassoorten en planten die voor extra kleur zullen zorgen. De planten en bomen zullen via een waterbevloeiingssysteem onderhouden worden;
  • de verlichting in het ontwerp bestaat zowel uit spots tegen de onderzijde van de fietshelling als uit lantaarnpalen in de groenvakken;
  • er komen ook zitplaatsen in wit staal (zelfde materialen als de fietshelling) en hout rond de groenvakken.

De verharding  op de begane grond bestaat uit vlakke kasseistenen die voor voldoende grip zorgen als fietsers de fietshelling afrijden. De heraanleg zal starten in het najaar van 2023.

Gerelateerd

Opening fietshelling Parkbrug ©Jasper Léonard
Nieuws

Nieuwe fietshelling geopend aan Parkbrug op Eilandje

openbaar domein

Vandaag is de fietshelling aan de Parkbrug geopend. De fietshelling op het Eilandje ligt in het binnengebied tussen de Italiëlei, Londenstraat en Entrepotkaai. Ze biedt een alternatief voor de lift en de trap met VeloComfort-systeem, die allebei behouden blijven.

Parkbrug © Bart Gosselin
Nieuws

De Parkbrug is officieel geopend

Op vrijdag 8 juli werd de Parkbrug officieel geopend. Voetgangers en fietsers kunnen nu via de Parkbrug van het Eilandje naar Park Spoor Noord en omgekeerd.

Parkbrug © Jonathan Ramael
Project

Parkbrug

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Vlot te voet of met de fiets van Park Spoor Noord naar het Eilandje en omgekeerd.