Kom op 28 juni langs en geef je mening over de publieke ruimte in de Arenawijk

Stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen maken samen een plan voor de toekomst van de Arenawijk. De Arenawijk wordt een groene, autoluwe buurt met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers.

We horen graag je mening over het openbaar domein in de Arenawijk. Wat voor fiets- en voetpaden verkies je, welk straatmeubilair mag er niet ontbreken, is er nood aan extra speel- of sportvoorzieningen? Dat en meer horen we graag van jou.

Op dinsdag 28 juni ben je welkom op het grasveld aan de achterzijde van sporthal Arena. Je kan vrijblijvend langskomen tussen 16 en 19 uur. Je kan de plannen voor het openbaar domein bekijken, vragen stellen aan het ontwerpteam en de projectleider en aangeven welke zaken volgens jou van belang zijn voor de inrichting van de publieke ruimte in de Arenawijk.

  • dinsdag 28 juni 2022
  • van 16 tot 19 uur
  • op het grasveld aan de achterzijde van sporthal Arena, Arenaplein 1, 2100 Deurne

Online bevraging vanaf 28 juni

Het inspraakmoment is ook het startmoment van een online bevraging over het openbaar domein in de Arenawijk. Iedereen kan die invullen, ook als je niet aanwezig kan zijn op het inspraakmoment. Je vindt de bevraging vanaf 28 juni op de website oor.antwerpen.be. De bevraging blijft tot en met 15 augustus online beschikbaar. Heb je hulp nodig bij het invullen, dan kan je daarvoor terecht bij het infopunt van Woonhaven of in de bibliotheek Arena.

Inspraaktraject

Het ‘openbaar domein Arena’ is een deelproject van het inrichtingsplan Arena. In de online bevraging bouwen we verder op de richtlijnen die eerder zijn uitgezet. Hiermee verfijnen we samen met jou de plannen voor het openbaar domein.

Eerder vonden twee inspraakmomenten en een infomoment plaats over het inplantingsplan. Dankzij die momenten zijn er bijvoorbeeld meer bomen ingetekend op het Arenaplein om onder andere de akoestiek te verbeteren, is het voetbalveld verplaatst naar het voorplein en krijgt de hondenweide in de Arenawijk extra aandacht.

Gerelateerd

De groene weide centraal in de Arenawijk, met zicht op de achterzijde van de Arenahal
Nieuws

Kom op 3 mei naar het infomoment over het inplantingsplan voor de Arenawijk

Op dinsdag 3 mei vindt een infomoment plaats over het definitieve inplantingsplan voor de Arenawijk.

Appartementen in de Arenawijk met gras en bomen op de voorgrond.
Nieuws

Ontwerpteam geselecteerd voor restauratie, renovatie en reconfiguratie van Braempatrimonium in Arenawijk-Zuid

Het ontwerpteam Bressers Erfgoed - FVWW Architecten werd gekozen om twee sociale woonblokken in de zuidrand van de Arenawijk te restaureren, te renoveren en opnieuw in te richten.

Een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Project

Arenawijk

Gebiedsontwikkeling, Wonen

In dit bijzonder stuk stad vind je het uitzonderlijke patrimonium van de Antwerpse architect Renaat Braem en veel open groene ruimte. Enkele gebouwen worden na renovatie omgevormd tot private woningen. Er komen nieuwe sociale woningen, een sporthal en basisschool.