Kom naar de dialoogmarkt over het voorontwerp van de publieke ruimte in de Slachthuiswijk

De komende jaren worden er in de Slachthuiswijk nieuwe woningen en handelsruimtes gebouwd. Stad Antwerpen grijpt die kans aan om ook de straten, pleinen en groene ruimtes opnieuw in te richten. De eerste plekken die worden aangepakt zijn de buurt rond de Weilandstraat, de Kalverstraat, Lange Lobroekstraat en het Noordschippersdok. Het voorontwerp voor die publieke ruimte is intussen goedgekeurd.

Op maandag 8 november komt het ontwerpteam zijn voorontwerp voorstellen tijdens een dialoogmarkt in de wijk. Je bent welkom bij Elegast vzw in de Twee Netenstraat 1, 2060 Antwerpen.

  • Om 19 uur geven we graag het woord aan schepen voor stadsontwikkeling Annick De Ridder.
  • Om 19.15 uur geeft het ontwerpteam een algemene toelichting bij de plannen.
  • Daarvoor en daarna, tussen 17 en 21 uur, ben je doorlopend welkom om langs te komen om de plannen in detail te bekijken. De ontwerpers geven je graag meer uitleg en beantwoorden jouw vragen.

Laat hen zeker weten wat je goed vindt en waar er volgens jou nog kan bijgestuurd worden. Na de dialoogmarkt gaat het ontwerpteam terug aan de tekentafel zitten om een definitief ontwerp te maken. Je leest er meer over op slachthuiswijk.agvespa.be.

Als alles goed gaat, starten de werken begin 2023.

Gerelateerd

Een toekomstbeeld van het Lobroekplein uit het voorontwerp van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk
Nieuws

Voorontwerp eerste twee fases publieke ruimte Slachthuiswijk goedgekeurd

Er is een voorontwerp voor de eerste twee fases van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk: de buurt rond de Kalverwei en de slachthuishallen, de zone Noordschippersdok en het Kalverpad.

Een toekomstbeeld van het Lobroekplein in de Slachthuiswijk
Nieuws

Ga in gesprek met het ontwerpteam over de publieke ruimte in de Slachthuiswijk

De komende jaren worden er in de Slachthuiswijk nieuwe woningen en handelsruimtes gebouwd. Stad Antwerpen grijpt die kans aan om ook de publieke ruimte opnieuw in te richten. Ga jij mee in gesprek met het ontwerpteam op zaterdag 5 juni?

Een zicht op de Slachthuiswijk van aan de overzijde van het Lobroekdok
Project

Slachthuissite – Noordschippersdok – Lobroekdok

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Een nieuwe wijk in het noorden van het district Antwerpen