Denk mee na over de tuin van het Stuivenbergziekenhuis

Het Stuivenbergziekenhuis verhuist in het voorjaar van 2023 naar het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix, dat nu gebouwd wordt op de grens van Park Spoor Noord en het Eilandje. Enkel het psychiatrisch ziekenhuis blijft op de Stuivenbergsite. Daardoor komt het grootste deel van het terrein vrij. De stad wil het terrein van het Stuivenbergziekenhuis veel groener maken en de bestaande oude gebouwen herstellen en opknappen en een nieuwe invulling geven. Het moet een plek met een grote tuin worden waar mensen van de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

Begin dit jaar heeft de stad een team van architecten gekozen. Dat team heeft nu een eerste ontwerp gemaakt voor het terrein rond de ziekenhuisgebouwen: de tuin, het hek rond het terrein en de toegangen tot het terrein.

We horen graag van jou hoe je de tuin en toegangen rond het Stuivenbergziekenhuis in de toekomst zou willen gebruiken. Wil je vooral wandelen in het groen? Ben je op zoek naar sport- en speelruimte of wil je graag rustig zitten, …? Op basis van alle antwoorden werkt het team van architecten dan verder aan hun ontwerp.

Vul online de bevraging in

Denk mee en vul online de bevraging in die je vindt op de website oor.antwerpen.be/stuivenbergsite. De bevraging blijft tot en met zondag 2 oktober online beschikbaar.

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Zo zou het terrein van het Stuivenbergziekenhuis er in de toekomst kunnen uitzien © Korteknie Stuhlmacher Architecten, Bovenbouw Architecten en BOOM Landscape

Gerelateerd

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Nieuws

Stuivenbergsite: eerste ontwerp publieke ruimte

Het totaalplan voor de herontwikkeling van de Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord krijgt verder vorm. Er is nu een eerste ontwerp voor de publieke ruimte op de site.

Wedstrijdontwerp herontwikkeling Stuivenberg met zicht op de tuin en wandelgangen in open lucht..
Nieuws

Ontwerpteam aangesteld voor herontwikkeling Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord

We stelden een ontwerpteam aan om de herontwikkeling van de Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord vorm te geven. Korteknie Stuhlmacher Architecten en Bovenbouw Architecten werken daarvoor samen met BOOM Landscape en architectenbureau Sabine Okkerse.

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Project

Stuivenbergsite

Stadsontwikkeling

De site van het Stuivenbergziekenhuis wordt herontwikkeld tot een plek met een mix van stedelijke diensten, woningen, (zorg)voorzieningen, werkplekken en groene open ruimte.