Denk jij mee na over het ontwerp van het Spoorpark?

Het Spoorpark wordt een groen buurtpark en een veilige verbinding voor voetgangers en fietsers tussen de Draakplaats in Zurenborg en het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout. Op dit moment zitten we volop in het ontwerp- en inspraakproces. Het ontwerpteam vertrekt van een schetsontwerp uit 2009, maar dat moet verfijnd en geactualiseerd worden. En daarvoor rekenen we op input van de buurt. Laat het ontwerpteam weten hoe jij het Spoorpark wil gebruiken.

Online bevraging tot 1 februari

Op dit moment start de tweede online bevraging over het ontwerp van het Spoorpark. Daarin vragen we je mening over de eerste ideeën van het ontwerpteam en gaan we dieper in op de mogelijke activiteiten in het park. Iedereen kan deelnemen via deze link: https://oor.antwerpen.be/spoorpark. Vul de korte vragenlijst in voor 1 februari. Daarna gaat het ontwerpteam met alle antwoorden aan de slag, zodat we dit voorjaar het schetsontwerp van het Spoorpark kunnen voorstellen.

Resultaten eerste online bevraging

In oktober 2020 kon iedereen deelnemen aan een eerste online bevraging. Daarin stelden we vragen over de identiteit van de wijk waar je woont en de verbinding met naburige wijken. We wilden ook van buurtbewoners van het Spoorpark horen waar de ontwerpers rekening mee moeten houden en welke kansen er zijn voor het nieuwe park als open ruimte.

362 mensen vulden de bevraging volledig in, 503 mensen vulden de bevraging deels in. Bedankt! In deze presentatie kan je de resultaten van de eerste bevraging bekijken.

Digitale wandeling over het terrein

Het grootste deel van het terrein is op dit moment nog in gebruik door Infrabel en niet toegankelijk. In het filmpje hieronder kan je alvast zien hoe het er daar nu uitziet.

Een wandeling over het terrein van het toekomstige Spoorpark © AG Vespa - Jasper Léonard

Gerelateerd

De tramloods aan de Draakplaats
Nieuws

Aankoop tramloods Draakplaats voor ontwikkeling Spoorpark

We kochten de tramloods aan de Draakplaats 6. Die aankoop kadert in de ontwikkeling van het Spoorpark, het toekomstige park op en parallel aan de verhoogde spoorweg tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein, waarvoor het ontwerp- en participatieproces momenteel loopt.

Perron 1 van het oude station Antwerpen-Oost, waar de natuur al enkele jaren haar gang kan gaan
Nieuws

Start inspraak over het Spoorpark

Maak kennis met het ontwerpteam van het Spoorpark tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein, ontdek het terrein tijdens een wandeling op zaterdag 10 oktober en vul de online bevraging in.

Perron 1 van het station Antwerpen-Oost met z'n mooie gietijzeren overkapping is al even niet meer in gebruik
Project

Spoorpark

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Met het Spoorpark tussen de Draakplaats en het Luitenant Naeyaertplein wil de stad de open ruimte ontharden en vergroenen en een conflictvrije verbinding voor voetgangers en fietsers maken.