Bouw nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start in 2022

In Park Groot Schijn in Deurne start stad Antwerpen nu met de ontwikkeling van de ‘jeugdkamer’. Als eerste staat de bouw van twee nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen VNJ en Scouts 17e Prins Albert op de planning. Deze jeugdbewegingen kunnen in de toekomst hun werking en activiteiten volledig apart ontplooien, enkel het speelterrein rond de lokalen wordt gedeeld. De toekomstige gebouwen bevinden zich naast de bestaande Master Schmidt-hoeve en worden uitgewerkt als bijgebouwen van de hoeve.

Ook de bouw van een bergruimte en de buitenaanleg is voorzien. De aannemer start in het voorjaar van 2022 de werken op.

De volgende stap is de renovatie van de Scinthoeve, op dezelfde site. Dit gebouw krijgt de functie van polyvalent jeugdhuis en fuifzaal. Momenteel zit dit project in de voorontwerpfase.

plattegrond met de twee jeugdlokalen, het jeugdcentrum en de nieuwe berging.

Vooruitgang Park Groot Schijn

De ‘kamers’ van Park Groot Schijn zijn de geprogrammeerde, functionele onderdelen van het park. Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer, het nieuwe zwem- en schaatscomplex Sportoase, het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden in het park al klaar. De jeugdkamer komt dus nu aan de beurt, en de derde fase van de parkaanleg en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be. Daar kan iedereen zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over het volledige park.

jeugdlokaal in Park Groot Schijn

Gerelateerd

De bergruimte heeft een houten constructie en een metalen dak met een gebogen vorm.
Project

Nieuwbouw volkstuintjes Park Groot Schijn

Publieke gebouwen

Het vernieuwde concept van de volkstuintjes in Park Groot Schijn in Deurne heeft een nieuwbouw met 48 individuele bergingen, een collectieve berging, een rolstoeltoegankelijk toilet en overdekte zitruimte gekregen.

Renderafbeelding van zwemcomplex in een groene omgeving met bomen.
Project

Sportoase Groot Schijn

Publieke gebouwen

Naast de nieuwe ijspiste wordt het nieuwe sportieve en gezinsvriendelijke zwemcentrum aan Park Groot Schijn in Deurne een extra troef van het open sport- en recreatiepark Groot Schijn.