Bonapartedok: stad opent zoektocht naar partner voor uitbating waterrecreatie

Het Bonapartedok aan het MAS kreeg al enige tijd terug een herbestemming tot recreatie- en evenementendok. De stad zoekt nu een concessiehouder voor de bouw en uitbating van een drijvende constructie in het dok. Bedoeling is om aan de constructie zwemgelegenheid te voorzien, en ook andere (water)recreatie behoort tot de mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur indienen tot 15 september.

De stad wil graag de band van de Antwerpenaar met het water aanhalen. Door het openstellen van een deel van het Bonapartedok voor waterrecreatie creëert ze daar een nieuwe plek voor. Bewoners en bezoekers zullen er in een familiaal kader van het water kunnen genieten, met respect voor de leefbaarheid en de buurt.

Om dit te realiseren start de stad nu de zoektocht naar een geschikte kandidaat. De uiteindelijke concessiehouder zal instaan voor zowel het ontwerp, de bouw, het onderhoud als de financiering en exploitatie van een drijvende constructie voor waterrecreatie. Hij zal er een zwemvoorziening kunnen aanbieden, en andere sport- en recreatieactiviteiten kunnen ook onderzocht worden, zoals de verhuur van kajakken, pedalo’s, suppen (peddelsurfen), yoga… .

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 15 september van dit jaar een aanvraag tot deelname indienen. Hierbij moeten ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan de voorwaarden inzake erkenning van de aannemer, financiële draagkracht en bekwaamheid. ​ Meer informatie over de oproep vind je hier.

Gerelateerd

De jachthaven aan het Willemdok met op de achtergrond het MAS
Project

Oude Dokken

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

De Oude Dokken, de buurt op het Eilandje rond het Willem- en Bonapartedok, is bijna volledig ontwikkeld. Alleen de herontwikkeling van de Friendshipsite is nog in voorbereiding.

Het Museum Aan de Stroom (MAS) aan het Bonapartedok op het Eilandje
Project

MAS - Museum Aan de Stroom

Publieke gebouwen

In opdracht van de stad bouwden we het MAS, het Museum Aan de Stroom. Neutelings Riedijk Architects tekende het ontwerp van dit landmark in de stad.