Eind 2022 zijn de restauratiewerken afgerond. De stellingen verdwijnen en de toren is opnieuw volledig te bewonderen.
In het voorjaar van 2021 is het onderste deel van de toren aan de beurt.
Op 22 oktober is de windhaan teruggeplaatst. De haan is opnieuw verguld met bladgoud en heeft een inscriptie gekregen met de naam van de burgemeester, architect en aannemer.
Het bestaande kruis was in slechte staat en helaas niet meer geschikt om op de toren te plaatsen. Daarom werd er een replica gemaakt.

De werfomheining van de kathedraaltoren krijgt dankzij stadsdichter Maud Vanhauwaert een mooi jasje. Gedurende de werken aan de toren zal haar gedicht "Deze Oude Lieve Vrouw" schitteren op de werfomheining en steigerdoeken.

Het automatisch beiaardspel en de uur-en halfuurslag is gedurende de werfperiode stilgelegd. Vanaf april is ook het manuele beiaardspel van de beiaardiers niet meer te horen.
De wijzers, cijfers en wijzerplaten van de 4 uurwerken zijn verwijderd. Deze items ondergaan een grondig nazicht en worden opnieuw verguld.

Op 21 januari 2019 start de aannemer met de opbouw van de stellingen. Er wordt eerst aan het bovenste deel van de toren gewerkt.
Op 14 juni 2018 keurde het Agentschap Onroerend Erfgoed het beheersplan voor de kathedraal met bijgebouwen, de Belforttoren en de tuin van de dekenij goed.
Door het beheersplan goed te keuren geeft het agentschap Onroerend Erfgoed toelating voor alle restauratie- en onderhoudswerken die gepland zijn de komende jaren.