Wijkkantoor politie Kristus-Koningplein

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

We bouwden een wijkkantoor aan het Kristus-Koningplein in Ekeren ter vervanging van het kantoor in de Veltwijcklaan. De realisatie van dit wijkkantoor past binnen het masterplan huisvesting van de Lokale Politie Antwerpen.

Wat gebeurt er?

In het kader van de nieuwe aanleg van het Kristus-Koningplein vormt een nieuw multifunctioneel gebouw de vierde pleinwand. Centraal richt het volume zich op tot een statige pleingevel. Aan de straatzijde plooit de gevel terug zodat in de straat harmonische bouwhoogtes ontstaan met ruime zuidelijk georiënteerde terrassen.

De plint van het gebouw is bestemd voor het onthaal van de politie en winkels aan het plein. Op de hoek wijkt de plint terug om plaats te maken voor een verruimd openbaar domein dat in de straat aansluit met een kiss-and-ridezone voor de naastliggende school. Witte geglazuurde steenstrips zorgen voor een letterlijk schitterende pleingevel, die contrasteert met de matte, lichtgroene crepi in verschillende tinten voor de overige gevelvlakken. Het gebouw is ontwikkeld door een private partner. AG Vespa heeft de projectregie van het politiekantoor uitgevoerd.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
SOGIAF
Architect

360 architecten

Adres
Kristus-Koningplein 15
2180 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Mastergebouw politie gezien vanaf de Singel.
Project

Mastergebouw politie

Publieke gebouwen

Lokale Politie Antwerpen verhuist naar een nieuw mastergebouw op het terrein van Post X in Berchem. Het wordt de centrale plek waar alle beleidsvoerende en –ondersteunende diensten ondergebracht worden en de werkplek voor een groot deel van het politiepersoneel.

Wijkkantoor politie Kioskplaats © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Wijkkantoor politie Kioskplaats

Publieke gebouwen

In het centrum van Hoboken bouwden we een wijkkantoor dat zich in de architectuur van de Kioskplaats voegt.