Tirstraat 1 - 2 - 31

Over
info left

Waarom dit project?

Aan de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel werd Den Tir, de voormalige schietstand van het leger, ontwikkeld tot een commercieel centrum. Die ontwikkeling was onderdeel van een ruimer stadsvernieuwingsplan, waarbij ook een deel van het openbaar domein achter het winkelcentrum werd heraangelegd, zoals een nieuw plein en enkele nieuwe straten.

Wat gebeurt er?

We kochten 7 panden op in de Schijfstraat om een toegang te creëren tot het nieuwe plein. Naast de realisatie van de doorsteek, bouwden we 3 woningen in de nieuwe straat die de naam Tirstraat kreeg.

Puls architecten ontwierp sterke kopwoningen die de steeg en straat op een duidelijke manier afsluiten. Het krachtige hoekontwerp in 1 materiaal maakt 1 visueel geheel van de verschillende woningen. De woningen hebben allemaal 2 tot 3 slaapkamers en een ruime tuin.

De woningen zijn verkocht in 2009.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

puls architecten

Aannemer

Postelmans - Frederix nv

Projectkost

1 130.392 euro excl. btw

Adres
Tirstraat 1-2-31
2020 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Sint-Bernardsesteenweg 471 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Sint-Bernardsesteenweg 471

Wonen

In Hoboken hebben we een ruime gezinswoning gerealiseerd. 

Voorgevel van het gebouw dat opgetrokken is in twee bouwlagen.
Project

Speerstraat 55

Wonen

In de Speerstraat op het Kiel in Antwerpen hebben we een verwaarloosd pand met magazijn vervangen door een nieuwbouwwoning met ruime tuin.

Voorgevel met opvallend gele deur en grote ramen.
Project

Zandvlietstraat 30

Wonen

Dit huis in de Zandvlietstraat op het Kiel werd door een zware brand beschadigd. Daarom hebben we het vervangen door een nieuwbouwwoning.