Stedelijk Lyceum Expo

Over
info left

Waarom dit project? 

We bouwen heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal. 

Het sterk verouderde Stedelijk Lyceum Expo wordt grondig aangepast. In het nieuwe programma zorgen we voor een capaciteitsuitbreiding van 264 naar 700 leerlingen. Het bestaande onderwijsaanbod wordt ook uitgebreid naar een volledige domeinschool, met focus op beweging en sport. Door een slimme aanpak zullen de ruimtes een breed gebruik krijgen en ook door (sport-)verenigingen uit de buurt benut kunnen worden. 

Wat gebeurt er? 

De betonskeletstructuur van de bestaande hoofdbouw wordt hergebruikt als structurerend element op de site. De nieuwe architectuur vormt zich verder door een combinatie van sloop, renovatie en nieuwbouw, waardoor de verouderde school een heuse transformatie krijgt. 

Het kopvolume omvat de personeelsruimtes, de klassen krijgen een nieuwe plek in de getransformeerde balk, het ateliergebouw herbergt alle specifieke vaklokalen en het grote sportgebouw aan de Jan Frans van de Gaerstraat wordt maximaal ingezet voor breed gebruik. Ook de herinrichting van de speelplaats, het inkomplein voor de school, de parking en de fietsenstalling worden met aandacht voor duurzaamheid ontworpen. 

In totaal voorzien we 9.900m² bruto vloeroppervlakte - waarvan 30% sportinfrastructuur - en 4.100m² buitenruimte. Zo wordt er onder meer geïnvesteerd in een grote en twee kleine sporthallen met kleedkamers, een polyvalente ruimte, studiezaal en refter, een 45-tal klaslokalen en uiteraard alle nodige technische ruimtes, personeelslokalen en ondersteunende functies. 

In de huidige planning voorzien we de start van de werken eind 2026.

 

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Gedelegeerd bouwheer 

Partners
Stedelijk Onderwijs Antwerpen
Architect

Dierendonckblancke architecten

Subsidies

AGION

Adres
Boomsesteenweg 270
2020 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Voorontwerp inkom basisschool.
Project

Basisschool De Groene Egel, secundair lyceum De Waterbaan en sporthal Gallifort

Publieke gebouwen

We bouwen nieuwe scholen en een sporthal om de capaciteitstekorten voor zowel basisonderwijs als secundair onderwijs in de zone 'Deurne boven Rivierenhof' weg te werken. 

Lagere school Creatopia tijdens renovatie.
Project

Lagere school Creatopia

Publieke gebouwen

In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen werken we aan de vernieuwing van lagere school Creatopia in de Van Peenestraat in 2020 Antwerpen.

Luchtfoto genomen tijdens de bouw van de school met torenkraan en gebouwen in werf.
Project

Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors

Publieke gebouwen

We bouwen een nieuwe school voor secundair onderwijs in Deurne: het Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors.