Sergeyselsstraat 56

Over
info left

Waarom dit project?

We pakken met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengen ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

We hebben het oorspronkelijke gebouw in de Sergeyselsstraat volledig uitgekleed en de bijgebouwen aan de achterzijde afgebroken.

TEEMA architecten zorgde voor het ontwerp van een ruime eengezinswoning waarbij de leefruimtes zich over 2 niveaus uitspreiden. De keuken komt uit op de stadstuin en de leefruimte ligt op de eerste verdieping aan een zonnig, zwevend terras. Beide verdiepingen zijn met elkaar verbonden door een vide. Een grote glaspartij in die vide brengt overvloedig licht in de woning. De slaapkamers situeren zich op de 2 bovenste verdiepingen.

De woning is verkocht in 2008.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

TEEMA architecten

Thema
Adres
Sergeyselsstraat 56
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Liverpoollaan na werken
Project

Glasgowstraat - Liverpoollaan

Wonen

Enkele van de vele gebouwen die in deze wijk werden aangekocht van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan waarmee de stad de draagkracht, de leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal wil verbeteren.