Kasteel Meerlenhof

Over
info left

Waarom dit project?

Een te renoveren kasteel, gekend als kasteel Meerlenhof, werd door AG Vespa in erfpacht gegeven voor een periode van 30 jaar. Het kasteel bevindt zich in een openbaar park in Hoboken. Na de renovatie werd de hoofdbestemming wonen. Het karaktervolle en charmante kasteel, met tal van authentieke elementen, leende zich perfect tot het realiseren van een project voor cohousing. 2 gezinnen met kinderen wonen sinds 2015 samen in het kasteel. Door diverse buurtinitiatieven willen de bewoners van het park en het Meerlenhof een pleisterplaats in de buurt maken.

Wat gebeurt er?

AG Vespa renoveerde de buitenschil van het gebouw. De verdere renovatiewerken en herinrichting werden door de erfpachters uitgevoerd. Elk gezin beschikt over eigen woonvertrekken in het kasteel, maar de tuin, de bureaus, de speelkamer, de logeerkamer en een polyvalente ruimte zijn gemeenschappelijk.

De bewoners willen het Meerlenhof en het park tot een pleisterplaats voor de buurt maken. Door initiatieven als een kunstintegratieproject in de openbare ruimte en ondersteuning van buurtinitiatieven (winterdrink, burendag, speelstraat, rommelmarkt, concert/optredens, Opsinjoren, lentepoets, …) hopen de bewoners zo een meerwaarde voor de buurt te creëren.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Aannemer

Renotec Group

Adres
Meerlenhoflaan 30
2660 Hoboken
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel van directeurswoning Cockerillhof aan Kapelstraat 133
Project

Kapelstraat 131-133

Wonen

Het Cockerillhof werd verbouwd tot 5 woningen met een gemeenschappelijke fietsenberging, polyvalente ruimte en een grote collectieve tuin.