Jeugdkamer Park Groot Schijn

Tijdlijn
2023
Einde werken jeugdlokalen

De werken eindigen in de eerste helft van 2023. In de loop van juni kunnen de jeugdverenigingen de nieuwe gebouwen in gebruik nemen.

Juni 2022
Start werken

In juni is de aannemer gestart met de werken.

wapening voor grondplaten liggen klaar op de site
December 2021
Aannemer aangesteld

Aannemer De Peuter is aangesteld om nieuwe jeugdlokalen, een berging en de buitenaanleg te realiseren. 

Februari 2021
Omgevingsvergunning goedgekeurd

Eind februari keurde de stad Antwerpen de omgevingsvergunning goed voor het omvormen van het voormalige clubhuis van de duikclub in Park Groot Schijn in Deurne tot een jeugdcentrum.

Maart 2017
Goedkeuring ontwerp

In de jeugdkamer krijgen de jeugdverenigingen en andere kinderen en jongeren in het park een eigen plek. De toekomstige gebouwen van de jeugdkamer in Park Groot Schijn bevinden zich naast de bestaande Master Schmidt-hoeve en worden uitgewerkt als bijgebouwen van de hoeve.

Over
info left

Waarom dit project?

In het park zitten vandaag drie jeugdverenigingen verstopt in zeer verouderde gebouwen.  Ze krijgen rond de historische Master Schmidt-hoeve een nieuwe uitvalsbasis voor hun activiteiten. Ook een fuifzaal krijgt een plekje naast de hoeve. De nieuwe gebouwen grenzen aan het centrale plein in het park.

Wat gebeurt er?

Als eerste bouwen we twee nieuwe lokalen voor de jeugdbewegingen VNJ en Scouts 17e Prins Albert. Deze jeugdbewegingen kunnen in de toekomst hun werking en activiteiten volledig apart ontplooien, enkel het speelterrein rond de lokalen wordt gedeeld. De gebouwen bevinden zich naast de bestaande Master Schmidt-hoeve en worden uitgewerkt als bijgebouwen van de hoeve. Er komt ook een bergruimte en de buitenaanleg is voorzien.

De afgewerkte jeugdlokalen voordat ze in gebruik genomen zijn.

In een tweede fase is de renovatie van de Scinthoeve, op dezelfde site, voorzien. Dit gebouw krijgt de functie van polyvalent jeugdhuis en fuifzaal.

plattegrond met de twee jeugdlokalen, het jeugdcentrum en de nieuwe berging.

Vooruitgang Park Groot Schijn

De ‘kamers’ van Park Groot Schijn zijn de geprogrammeerde, functionele onderdelen van het park. Vandaag zijn het speelbos, de eerste sportkamer, het nieuwe zwem- en schaatscomplex Sportoase, het centrale plein met skatepark, de volkstuinen in het zuidelijke deel en een groot deel van de natuuraanleg en parkpaden in het park al klaar. De jeugdkamer komt dus nu aan de beurt, en de derde fase van de parkaanleg en de vernieuwing van het woonwagenterrein staan nog op de planning.

Meer informatie over het verloop en de timing van de werken is te vinden op www.parkgrootschijn.be. Daar kan iedereen zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over het volledige park.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa

Bouwheer

Architect

BULK architecten cvba

Aannemer

De Peuter nv

Thema

Publieke gebouwen

Adres
Ruggeveldlaan 486
2100 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Tekening van de twee nieuwe jeugdlokalen naast elkaar.
Nieuws

Bouw nieuwe jeugdlokalen in Park Groot Schijn start in 2022

Midden in Park Groot Schijn, naast het skatepark, krijgen de jeugdverenigingen een eigen plek rond de historische Master Schmid-hoeve. Er is een aannemer aangesteld om deze nieuwe jeugdlokalen, berging en buitenaanleg te realiseren.