De Coninckplein 12 & Pijlstraat 21

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Op de hoek van het De Coninckplein en de Pijlstraat realiseerden we een bijzonder en licht gebouw met grote raampartijen in de voorgevel en een maximaal uitzicht op de omgeving. Door de raamuitsnijdingen in de gevel en de inpandige terrassen behouden de bewoners tegelijkertijd hun privacy. De nieuwbouw bevat een commercieel gelijkvloers en daarboven 6 wooneenheden.

De handelsruimte op het gelijkvloers is ongeveer 200 m² groot. De bovenliggende verdiepingen worden ingevuld met 1 of 2 appartementen per niveau. Op de vierde verdieping is een dakappartement met een ruim dakterras gericht op het plein. Zo werden in totaal 6 appartementen gerealiseerd, die sterk in oppervlakte variëren (60 m² tot 130 m²).

AG Vespa kocht de afgelopen jaren een aantal verwaarloosde panden aan op het De Coninckplein om ze af te breken en vervolgens te vervangen door nieuwbouwprojecten. Die aankopen kaderen in een uitgekiende stadsvernieuwingsstrategie om in die omgeving een frisse wind te laten waaien.

De woningen en het commercieel gelijkvloers zijn verkocht in 2010.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

cuypers & Q architecten

Aannemer

Algemeen Bouwbedrijf Frans Willems

Subsidies

Stedenfonds

Federaal Grootstedenbeleid

Thema
Projectkost

1.543.106 euro excl. btw

Adres
De Coninckplein 12
Pijlstraat 21
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld binnentuin Lange Beeldekensstraat 76
Project

Lange Beeldekensstraat 76 - Greinstraat 30

Wonen

We realiseren 7 wooneenheden met een gemeenschappelijke fietsenberging en een binnentuin op een perceel dat doorloopt van de Lange Beeldekensstraat tot aan de Greinstraat. 

Voorgevel Leysstraat 7-15 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Leysstraat 7-15

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerde en restaureerden de monumentale gebouwen in de Leysstraat 7-15. De bovenste verdiepingen zijn heringericht tot 8 unieke huurappartementen.