Brandweervoorpost Centrum

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

De brandweer herschikt en optimaliseert haar bestaande kazernes. In het kader van een optimalisatie van de spreiding van brandweerkazernes in de stad, werd het voormalige administratieve gebouw van de brandweer verbouwd tot een volwaardige voorpostkazerne in het centrum van de stad. De oude monumentale brandweerkazerne in Kipdorp werd verkocht aan een projectontwikkelaar voor de realisatie van studentenflats en lofts.

Wat gebeurt er?

Het volledige kantoorgebouw uit de jaren '50 werd gerenoveerd. Ondanks een zeer ingrijpende en complexe renovatie, slaagden de architecten erin om een open en aangename atmosfeer te creëren met extra veel lichtinval.

Het gelijkvloers voorziet een ruime poort voor de brandweerwagens. Op de tweede en derde verdieping is de bestaande structuur behouden. Op de vierde verdieping strekt het gebouw zich over de aangrenzende gebouwen. Deze ruimte huisvest het woongedeelte met een indrukwekkend zicht op de stad.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Brandweer
Architect

HUB architecten

Aannemer

Renotec

Projectkost

3.054.000 euro incl. btw

Adres
Sint-Jacobsmarkt 58-60
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel brandweervoorpost Wilrijk
Project

Brandweervoorpost Wilrijk

Publieke gebouwen

In Wilrijk bouwen we een nieuwe brandweervoorpost. Zo is er in de stad een gelijkwaardige dekking wat interventietijd betreft.

De buitengevel van de brandweervoorpost Berendrecht en de aanplantingen errond
Project

Brandweervoorpost Berendrecht

Publieke gebouwen

De brandweervoorpost in Berendrecht is een van de meest ecologische kazernes in Vlaanderen.