Buurtmoment en online bevraging Scheldekaaien-Nieuw Zuid

In juli 2020 keurde de stad het schetsontwerp voor de heraanleg van het openbaar domein aan Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid goed. De openbare ruimte langs Schelde wordt er aangelegd als een park van 5 hectare voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning. Het schetsontwerp kwam tot stand na onder meer een inspraakronde voor de buurt tijdens de brugdagen in juni-juli-augustus 2019.

Een voorontwerp wordt in het voorjaar van 2021 verwacht. Om dit verder uit te werken, gaan we graag opnieuw in dialoog met de buurt. We organiseren een buurtmoment en een online bevraging. Omwille van de huidige coronamaatregelen werken we in kleine groepen per 10 deelnemers en schrijf je je op voorhand in.

Buurtmoment 14 oktober

Het buurtmoment gaat door op  op woensdag 14 oktober 2020 tussen 16-20 uur, in de was- en stortplaats van de stad Antwerpen, t.h.v. de De Gerlachekaai 20, 2000 Antwerpen.

Je kan je hier inschrijven voor een tijdslot t.e.m.13 oktober zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Onlinebevraging tot 19 oktober

Van 5 tot 19 oktober kan je een online bevraging invullen. Vul hier de bevraging in. De link naar deze bevraging is niet langer actief.

Presentatie schetsontwerp Scheldekaaien - Nieuw Zuid

Voor je naar het buurtmoment komt en/of de digitale bevraging invult, bekijk eerst de presentatie met meer uitleg over het schetsontwerp.

 

 

 

Gerelateerd

Huidige situatie Scheldekaaien- Nieuw Zuid ┬ęTriple Living
Nieuws

Schetsontwerp Scheldekaaien - Nieuw Zuid

Scheldekaaien

Het schetsontwerp voor Nieuw Zuid op de Scheldekaaien is klaar.

Een stukje Scheldekaaien voor de heraanleg
Project

Scheldekaaien

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

De Scheldekaaien zijn een strook van 6,7 kilometer van het Droogdokkeneiland in het noorden tot Blue Gate Antwerp in het zuiden. De volgende jaren veranderen ze grondig van uitzicht.