Video: restauratie Vleeshuis

Het Vleeshuis is een van de oudste gebouwen van de stad. Ruim 100 jaar na de laatste grote restauratie onder leiding van toenmalig stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen, is dit beschermde monument opnieuw dringend aan restauratie toe.

Samen met Origin Architecture & Engineering en FVWW architecten zijn we het restauratieproject volop aan het voorbereiden. Verloopt alles volgens planning, dan starten de werken in 2025. Zowel de buitenschil als het interieur van het monument en museum worden dan grondig aangepakt.

Museum

Tot het najaar 2024 kan je het Museum Vleeshuis nog bezoeken. Je komt er alles te weten over muziek en dans in de stad. Je kan er ook de rijke geschiedenis van het gebouw en de restauratieplannen ontdekken in een nieuwe focusexpo in de schatkamer van het museum.

Het museum is open

  • van donderdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur
  • op paasmaandag en pinkstermaandag

Het museum is gesloten

  • van maandag tot en met woensdag
  • op 1 januari, 1 mei, 1 november en 25 december

Alle praktische info vind je terug op de website van Museum Vleeshuis

Gerelateerd

Gevel van het gebouw aan de kant van de Schelde
Project

Vleeshuis

Publieke gebouwen

Ruim 100 jaar na de laatste grote restauratie onder leiding van toenmalig stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen, is het Vleeshuis uit 1503 opnieuw dringend aan restauratie toe. Verloopt alles zoals gepland, dan starten we de werken in 2025 op.

Gevel museum Vleeshuis
Nieuws

Museum Vleeshuis klaar voor de toekomst met voorontwerp restauratiedossier

In 2021 keurde de stad het beheersplan voor het Vleeshuis goed, nu volgt het voorontwerp voor de restauratie van dit beschermde monument. Het ontwerp verbindt het rijke verleden van het Vleeshuis met de toekomst.