Urban hotspot SPRK vernieuwd

SPRK gaat de zomer in met een frisse start. Sinds kort kan iedereen komen genieten van een drankje en een hapje in horecazaak Bar Nest aan de voorzijde van het gebouw. Daarnaast zijn ook de sportmogelijkheden uitgebreid met een nieuwe vechtsportzaal, kan iedereen met vragen terecht bij een vernieuwd onthaal en kan je goedkoop sporten met de SPRK-pas.

SPRK is voor iedereen die al eens in Park Spoor Noord komt een gevestigde waarde. Samen met partners Ell Circo D’ell Fuego, Skateboard Academy en Rising You zorgt stad Antwerpen voor een uitgebreid urban sportaanbod.

Nieuwe horecazaak Bar Nest

Nu wordt de hotspot nog wat levendiger met een nieuwe horecazaak uitgebaat door Rising You. In Bar Nest kan iedereen elke dag vanaf 10.00 uur terecht voor een lekker hapje en drankje. De zaak heeft daarnaast ook een sociale component. In de bediening en achter de toog zijn mensen aan het werk die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Op deze manier kunnen ze werkervaring opdoen en kijken of de horecasector iets voor hen is. Het interieur en het terras zijn ook gemaakt door mensen die een opleiding volgen richting werk bij Rising You.

Vernieuwingen sportcomplex SPRK

In SPRK kunnen urban sportliefhebbers al jaren terecht om te skaten, klimmen of boulderen, aan longboard dancing of circus te doen en nog veel meer. Door de opkomende populariteit van vechtsporten zoals thaiboksen heeft de stad nu ook geïnvesteerd in een vechtsportzaal achteraan het gebouw. Samen met Kras Jeugdwerk biedt Sporting A (vechtsport)trainingen aan voor jongens en meisjes tussen 12 en 15 jaar. Thaiboksen wordt ingezet als middel om aan extra-sportieve doelen te werken. Naast de vechtsport zelf leren de jongeren via de trainingen namelijk ook andere vaardigheden die hen helpen in het dagelijkse leven zoals zelfbeheersing, weerbaarheid, zelfvertrouwen, op tijd komen,...

Om alle bezoekers te kunnen helpen met hun vragen is er ook een nieuw onthaal geplaatst. Dankzij het open ontwerp zijn de medewerkers zichtbaarder en staan ze dichter bij de bezoekers om sneller vragen en problemen op te lossen. Naast het nieuwe onthaal is er in de hal ook een nieuwe trap bijgekomen naar de eerste verdieping waar jongeren kunnen samenkomen om te sporten of gewoon bij elkaar te zijn.

Wij zorgden voor de voorbereidende werken van de horecaruimte, het vernieuwde onthaal, de nieuwe trap en de vechtsportzaal.

SPRK-pas

Sinds afgelopen jaar is het mogelijk om een SPRK-pas te kopen voor een semester of volledig schooljaar. Deze pas is een aanvulling op de Sport Na School-pas of SNS-pas. Met de SNS-pas kunnen jongeren uit het secundair onderwijs op een goedkope manier na school sporten in hun buurt. De SPRK-pas werkt aanvullend en is voor kinderen uit het lager onderwijs of jongeren die niet (meer) in het secundair onderwijs zitten. De SPRK-pas zorgt voor toegang tot alle lessenreeksen die worden georganiseerd door Sporting A in SPRK, zoals 3x3 basketbal en badminton.

Gerelateerd

De Parkloods in Park Spoor Noord
Project

Parkloods

Publieke gebouwen

De voormalige 'Werkplaats voor Diesel-Tractiemotoren' in Park Spoor Noord heeft een nieuwe bestemming als evenementenhal en sportinfrastructuur gekregen. 

Tags